Acasă » Termo » Minerit » Gabriel Dumitrașcu a demisionat din Ministerul Energiei

Gabriel Dumitrașcu a demisionat din Ministerul Energiei

14 ianuarie 2015
Electricitate
energynomics

Şeful Direcției de privatizare din Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Gabriel Dumitrașcu, a demisionat marți din funcție, iar în locul său va fi numit administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu.

„Am demisionat azi (marți – n.r.), începând de mâine”, a declarat Gabriel Dumitrașcu. El a fost numit în iulie 2013 la conducerea Direcției de privatizare din fostul Departament pentru Energie. Direcția s-a ocupat de listarea la bursă a companiilor energetice controlate de stat.

În perioada în care Gabriel Dumitrașcu s-a aflat la conducerea Direcției de privatizare din Departamentul pentru Energie au fost plasate pe piața de capital acțiuni ale companiilor Nuclearelectrica, Romgaz Mediaș şi Electrica.

Atribuţiile de privatizare şi acţionar la companiile din energie, exercitate până în luna decembrie de către Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei, desfiinţat în noul Cabinet, au fost preluate de Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.

După desfiinţarea Departamentului pentru Energie, în noul Guvern au fost constituite două ministere distincte, respectiv Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *