Acasă » Electricitate » Franța și Germania – proiect comun pentru producția de baterii pentru vehicule electrice de nouă generație

Franța și Germania – proiect comun pentru producția de baterii pentru vehicule electrice de nouă generație

25 septembrie 2019
Electricitate
Energynomics

Două fabrici dedicate bateriilor de nouă generație dezvoltate în cadrul proiectului franco-german vor fi construite în Franța în 2022 și în Germania în 2024, a anunțat ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, după o a doua întâlnire a economiei franco-germane și Consiliul financiar, conform TASS.

„Mai întâi va exista o fabrică pilot și apoi vor urma noi fabrici în ambele țări”, a spus oficialul, adăugând că proiectul – pilot ar urma să înceapă în Franța, a informat Reuters.

Ministrul a adăugat că producția pilot a noilor baterii europene va continua până la sfârșitul anului 2019 în regiunea Nouvelle-Aquitania din sudul Franței, transmite BTA, potrivit Novinite.com.

Conform datelor preliminare, inițial vor fi realizate baterii lichide îmbunătățite, similare celor folosite deja în industria auto. În perioada 2025 – 2026, țările se așteaptă să înceapă să creeze baterii mai puternice, mai eficiente din punct de vedere energetic și mai ecologice. Deocamdată, tehnologia producției lor este în curs de dezvoltare.

Potrivit Reuters, inițiativa face parte dintr-un proiect pan-european de a rivaliza dominanța Asiei pe piața bateriilor.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *