Acasă » Petrol și Gaze » FPPG propune 7 măsuri pentru redresarea sectorului de petrol și gaze

FPPG propune 7 măsuri pentru redresarea sectorului de petrol și gaze

energynomics

Recuperarea economică se poate realiza prin proiecte la scară largă, apreciază Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), într-un comunicat de presă. Federația solicită guvernului consultări permanente în vederea prioritizării proiectelor menite să sprijine în mod real redresarea economică, recuperarea pe termen mediu și lung și stimularea investițiilor private prin condiții fiscale competitive.

Măsuri propuse de FPPG

  1. Recuperare economică prin proiecte la scară largă – Marea Neagră și nevoia urgentă de a modifica legea offshore în vederea clarificării clauzei de stabilitate, definirea unor termeni fiscali competitivi și crearea condițiilor de piață liberă.
  2. Liberalizarea pieței de gaze și eliminarea impozitării suplimentare – ținând seama de faptul că este necesară menținerea liberalizării pieței gazelor naturale – corelată cu punerea în aplicare a măsurilor de protecție a consumatorilor vulnerabili.
  3. Modernizarea legii energiei (123/2012) – astfel încât modificările aduse să permită acordurile de achiziție a energiei electrice pentru noi centrale.
  4. Deblocarea proiectelor din fonduri europene întrucât se impun noi soluții tehnologice care să faciliteze colaborarea între industrii în procesul de tranziție energetică.
  5. Digitalizarea industriei de petrol și gaze în vederea debirocratizării și promovarea noilor tehnologii care să vină în sprijinul companiilor și autorităților deopotrivă.
  6. Promovarea proiectelor pentru eficiența energetică
  7. Modificarea urgentă a Codului Muncii și corelarea prevederilor cu nevoile angajatorilor.

”Întreaga economie are nevoie acum de intervenția fermă, promptă și de substanță a statului, susține Directorul de Relații Externe FPPG, Daniel Apostol. “Pentru a atenua impactul negativ asupra sectorului strategic de țiței și gaze, trebuie implementate imediat scheme clare de ajutor de stat pentru a sprijini întregul lanț de activități, de la producție și până la furnizare. Eficiența unui guvern nu se mai măsoară azi în deficit bugetar, ci este măsurată mai ales prin capacitatea acestuia de a determina redresarea rapidă a economiei naționale”.

FPPG pregătește un document sintetic care, pe de o parte face o analiză a situației curente și care susține totodată că redresarea economică este o datorie comună a statului și a industriei, document ce va putea fi accesat pe pagina www.fppg.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *