Acasă » Interes general » FOREN 2022 – Tranziția energetică are nevoie de cooperare regională

FOREN 2022 – Tranziția energetică are nevoie de cooperare regională

9 iunie 2022
Evenimente externe
energynomics

Principalii decidenți economici și politici din România și din regiunea central și est europeană și-au anunțat participarea la Forumul Regional al Energiei din Europa Centrală și de Est – FOREN 2022, cu tema „Tranziția energetică are nevoie de cooperare regională”, care se va desfășura între 12 și 15 iunie 2022, la Vox Maris Grand Resort, Costinești, potrivit unui comunicat al CNR-CME.

FOREN 2022, eveniment bienal, de tradiție, organizat de către Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), cu sprijinul Consiliului Mondial al Energiei, se află la cea de-a 16-a ediție și este considerat drept cel mai important si reprezentativ eveniment pentru comunitatea energeticienilor din România, cu statut de eveniment regional CME pentru Europa Centrală și de Est.

„FOREN 2022 se suprapune unei perioade de război și unei succesiuni de crize generate de Pandemia de Covid-19. În acest context, cu implicatii dramatice, FOREN 2022 răspunde unei nevoi reale de analiză și dezbatere și devine o platformă a soluțiilor pentru depășirea crizei, oferite de experții în energie în scopul soluționării provocărilor pe care le au de depășit sectoarele energetice din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est, precum și pentru identificarea unor potențiale soluții de cooperare în domeniul energiei, pe fondul problemelor acute cu care se confruntă în prezent comunitatea energetică”, susține Iulian Iancu, președintele CNR-CME.

”Suntem martorii unor provocări multiple și neașteptate care se intensifică, cu impact asupra tranziției energetice regionale și globale. Dialogul, implicarea activă și consolidarea capabilităților actorilor de pe piața de energie sunt stringent necesare. Traversăm o perioadă foarte dificilă într-un deceniu decisiv pentru viitorul Europei și al lumii. Așadar, trebuie să fim uniți, să gândim la implicațiile în plan global și să acționăm la nivel regional și local pentru depășirea acestei crize grave. Multe dintre soluțiile provocărilor necesită dezbateri comune privind problemele specifice fiecărei zone din regiune, iar FOREN 2022 reprezintă un mediu ideal de dialog pentru schimburi de informații, experiență, bune practici, întâlniri de afaceri între experții din țările din regiune, dar și pentru potențiale oportunități de cooperare, atât de benefice în această perioadă specială”.

FOREN 2022 cuprinde 29 de evenimente cu subiecte de inters major la nivel național și internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *