Acasă » Interes general » Fondul Proprietatea își va reduce capitalul cu 5% pentru a plăti 150 mln. euro acționarilor

Fondul Proprietatea își va reduce capitalul cu 5% pentru a plăti 150 mln. euro acționarilor

7 ianuarie 2014
Interes general
Bogdan Tudorache

###author###

Acționarii vor vota în cadrul Adunării generale extraordinare a Fondului Proprietatea (FP)  din 3 februarie 2014 reducerea capitalului social a Fondului cu aproximativ 5%, reprezentând 150,6 milioane de euro. În cadrul ședinței acționarilor va fi aprobată o modificare de statut care va permite FP, care deține acțiuni în cadrul unora din cele mai importante companii energetice locale, să ia decizii referitoare la reducerea capitalului social fără un cvorum de 50%.

Astfel, AGEA va permite aprobarea reducerii capitalului social subscris al FP de la aproximativ 13,54 miliarde lei (3,01 miliarde euro) la aproximativ 12,86 miliarde lei (2,86 miliarde euro, conform unui curs de 4,4947 lei/euro-n.r.)  prin reducerea valorii nominale a acţiunilor de la 1,00 leu la 0,95 lei.

Reducerea este justificată de optimizarea capitalului social al Fondului Proprietatea ce implică restituirea către acţionari a unei cote-părţi din aporturi, proporţional cu participarea la capitalul social vărsat al SC Fondul Proprietatea SA”, se precizează într-un document oficial remis acționarilor.

După reducere, capitalul social subscris al FP va fi în valoare de aproximativ 12,86 miliarde lei, împărţit în 13.538.087.407 acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,95 lei.

Sumele rezultate în urma reducerii de capital vor fi transferate acționarilor în 30 de zile de la intrarea în vigoare a deciziei, iar noua dată de înregistrare a acționarilor va fi 30 aprilie 2014.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *