Acasă » Uncategorized » Firea: Nu avem cum să plătim 3,7 miliarde de lei pentru RADET

Firea: Nu avem cum să plătim 3,7 miliarde de lei pentru RADET

7 martie 2019
Uncategorized
energynomics

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a replicat miercuri criticilor aduse de către compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), subliniind că Primăria Capitalei nu îşi poate asuma o plată a creanţei RADET de 3,7 miliarde de lei, ci doar de 1,2 miliarde, conform hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie- fapt confirmat de avocatul Gheorghe Piperea, într-un interviu acordat energynomics.ro.

„Nu avem cum să acceptăm suma prevăzută de ELCEN în planul de reorganizare, de administrator, şi anume să plătim 3,7 miliarde de lei, o sumă care nu e prevăzută în contabilitatea noastră. Nu putem să recunoaştem această sumă. Noi avem o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care prevede expres şi care este literă de lege pentru noi, că nu avem această datorie – decât cea pe care am recunoscut-o, de 1,2 (miliarde lei), şi doar aceea poate fi plătibilă. Mai mult decât atât, avem o adresă în scris de la Consiliul Concurenţei că orice leu peste această sumă, pe care l-am plăti către ELCEN, ar însemna ajutor de stat. Deci, ar fi o ilegalitate”, a precizat primarul general, conform Agerpres.

Ea a apreciat că declaraţiile companiei Sierra Quadrant fac parte dintr-un şir de „declaraţii politice”.

Compania Sierra Quadrant a susţinut, într-un comunicat remis presei, că Rominsolv, administratorul judiciar al RADET, şi Primăria Capitalei ar bloca procesul de reorganizare a companiilor ELCEN şi RADET. Administratorul judiciar al ELCEN a adăugat că PMB „evită să-şi asume plata creanţei RADET”, fapt ce blochează de facto întreg procesul de reorganizare al RADET şi ELCEN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.