Acasă » Petrol și Gaze » Incendiu la Rafinaria Petromidia, un inginer sudor din cadrul Rominserv şi-a pierdut viaţa

Incendiu la Rafinaria Petromidia, un inginer sudor din cadrul Rominserv şi-a pierdut viaţa

23 august 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Luni seară, pe platforma Petromidia a avut loc un incendiu în zona instalaţiei de distilare în vid, a anunţat compania KMG International. În timpul incidentului au fost rănite 4 persoane, iar una dintre acestea, inginer sudor în cadrul Rominserv, a decedat la spital.

Incendiul a fost neutralizat în câteva ore iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă de către echipajele de pompieri ale rafinăriei Petromidia, alături de cele de la Inspectoratul de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa si de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari. Instalaţia afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă.

Compania KMG International anunţă că a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au produs incendiul.

Reprezentanţii Rompetrol Rafinare afirmă că au luat toate măsurile necesare alături de autorităţile responsabile pentru operarea în siguranţă a rafinăriei. „Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear)”, se precizează într-un comunicat al KMG International.

2 comentarii la „Incendiu la Rafinaria Petromidia, un inginer sudor din cadrul Rominserv şi-a pierdut viaţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *