Acasă » Regenerabile » Fabrica de Lapte Brașov va investi 40 de milioane de euro, inclusiv în panouri fotovoltaice

Fabrica de Lapte Brașov va investi 40 de milioane de euro, inclusiv în panouri fotovoltaice

1 februarie 2022
Regenerabile
energynomics

“Vom investi aproximativ 40 de milioane de euro”, anunță Dimitris Kelas, director general Fabrica de Lapte Brașov, într-un public-interviu publicat de zf.ro. Cu circa 500 de angajați, compania are o cifră de afaceri de peste 110 milioane de euro și un plan de investiții de circa 40 de milioane de euro în consolidarea relației cu fermierii, în sustenabilitate și în dezvoltarea prin achiziții strategice.

“Deținem cea mai tehnologizată fabrică de lactate din România”, spune Dimitris Kelas. În următorii doi ani, Fabrica de Lapte Brașov – Olympus își propune să achiziționeze o nouă linie de îmbuteliere a laptelui și un depozit frigo complet automatizat. „Avem în plan achiziționarea de panouri fotovoltaice, cu scopul de a câștiga posibilitatea unei independențe energetice”. În aceeași abordare se înscrie și stația de biogaz construită în 2017, cu o investiție de 4 milioane de euro, dar și setul de roboți de paletizare.

În zece ani de activitate, compania a investit peste 139 de milioane de euro în echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui, precum și în tehnologii performante pentru ambalarea produselor finite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *