Acasă » Electricitate » Fabrica Daimler din Sebeș are alimentare alternativă cu energie

Fabrica Daimler din Sebeș are alimentare alternativă cu energie

18 iunie 2014
Electricitate
energynomics

Star Transmission, o companie din Sebeș a grupului Daimler, a încheiat lucrările de instalare a două sisteme de alimentare alternativă cu energie. Contractul a fost executat de Tema Energy, o companie din Bucureşti, cu experiență de opt ani în integrarea și instalarea de astfel de sisteme, câștigătoare a licitației organizate de grupul Daimler la nivel European. Contractul a prevăzut livrarea la cheie a sistemelor de alimentare alternativă cu energie electrică pentru cele două hale de producţie deținute de Star Transmission la Sebeș.

“Proiectul a reprezentat o provocare tehnică, date fiind complexitatea şi multitudinea echipamentelor electrice şi mecanice înglobate cât şi perioada de timp solicitată de reprezentanţii Daimler pentru finalizare. De la momentul contractării, proiectul a fost implementat într-un termen de aproximativ 4 luni, fiind predat la cheie în jurul datei de 15 mai”, a precizat Mihai Manole, directorul general al Tema Energy, într-un comunicat de presă.

Lucrările au presupus intercalarea, între reţeaua electrică şi cele două unităţi de montaj ale Star Transmission din Sebeş, a unor sisteme de alimentare neîntreruptă (UPS) de mare putere, care previn micile întreruperi ale reţelei, dar si vârfurile de tensiune sau căderile abrupte de tensiune. În lipsa unor astfel de sisteme de protecţie, întreruperile ar putea provoca pagube mari liniilor automatizate de producţie, dar şi pierderi operaţionale pe duratele de nefuncţionare, mai informează comunicatul Tema Energy.

Soluţia a cuprins echipamente de capacităţi foarte mari, baterii staţionare, tablouri electrice, containere climatizate sau conexiuni electrice cu instalaţiile beneficiarului. În urmă cu un an, Tema Energy a finalizat și lucrările de amenajare la cheie a două Data Centers pentru Star Transmission, care asigură sistemul informaţional al celor două fabrici din Sebeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.