Acasă » Regenerabile » EY: SUA depășește India în indicele de atractivitate pentru regenerabile, Polonia pătrunde în top

EY: SUA depășește India în indicele de atractivitate pentru regenerabile, Polonia pătrunde în top

4 mai 2018
Biomasă
energynomics

China rămâne prima în cadrul Indicelui de atractivitate pentru energie regenerabilă pentru a treia oară consecutiv, în timp ce Statele Unite și Germania au depășit India pentru a-și asigura locul al doilea și, respectiv, al treilea, arată un nou studiu EY.

Din Europa de Sud-Est, prezente în Indice sunt Turcia (locul 17), Grecia (locul 34) și Polonia (țară nouă în indice, locul 36). România nu se află în acest clasament.

Indicele de atractivitate în domeniul energiei regenerabile (RECAI) este unul dintre instrumentele mai utile furnizate de analiștii EY, întrucât clasifică atractivitatea energiei regenerabile de pe mapamond. Aceasta este cea de-a 51-a ediție a RECAI, iar directorul pentru Finanțare Corporate al EY Global Power & Utilities, Ben Warren, editor-șef al RECAI, deschide această ediție concentrându-se asupra amenințării din ce în ce mai mari a protecționismului asupra sectorul energiei regenerabile, potrivit Cleantechnica. com.

Warren își manifestă îngrijorarea cu privire la o posibilă taxă de 70% pentru panourile solare importate în India, precum și vizavi de taxa actuală de 30% pentru importurile de echipamente solare deja în vigoare în Statele Unite. „Creșterea ratelor dobânzilor și încetarea relaxării cantitative sunt menite să sporească costul și să reducă fluxul de capital ieftin care a ajutat în ultimii ani la extinderea dramatică a capacității de producere a energiei regenerabile”, adaugă Warren, indicând, de asemenea, un pericol în reducerea sau eliminarea subvențiilor guvernamentale.

„Acești factori determină o concentrare neîncetată asupra costurilor, în cadrul sectorului”, a spus Warren.

Creșterea ratelor dobânzilor va majora costul capitalului ieftin subscris în ultimii ani pentru extinderea dramatică a capacității de producere a energiei regenerabile. Subvențiile guvernamentale pentru o energie curată sunt reduse în întreaga lume, iar finanțatorii anticipează timpuri mai dificile pentru dezvoltatorii de proiecte. Cu toate acestea, mișcările din index sugerează că aceste evoluții sunt nesemnificative, deoarece sectorul energiei regenerabile continuă să se maturizeze și piețele se extind, a mai spus Warren.

Din Europa de Sud-Est, prezente în index sunt Turcia (locaul 17), Grecia (locual 34) și Polonia (nouă în indice, locul 36). România nu se află în acest clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *