Acasă » Petrol și Gaze » Exxon Mobil ratează ținta de profit, după o depreciere a activelor de 2 mld. USD

Exxon Mobil ratează ținta de profit, după o depreciere a activelor de 2 mld. USD

1 februarie 2017
Explorare și producție
energynomics

Exxon Mobil a ratat cu mult previziunile privind veniturile anuale după ce a marcat o depreciere a activelor în valoare de 2 miliarde de dolari, în mare parte din cauza scăderii valorii unor active gazeifere din SUA. În lipsa acestei deprecieri, profitul ar fi fost mai mare decât anul trecut.

Prețurile scăzute ale petrolului și marjele de profit mai slabe din activitatea de rafinare a Exxon au tras și ele în jos câștigul anual al companiei, potrivit CNBC. „Rezultatele financiare pentru anul trecut au fost afectate negativ de evoluția negativă prelungită a prețurilor materiilor prime și de depreciere”, a declarat președintele și CEO-ul companiei, Darren Woods.

Acțiunile Exxon și-au revenit ușor după deschiderea de marți, după ce anterior avuseseră valori mai mici.

Exxon a raportat un profit pentru al patrulea trimestru de 1,7 miliarde dolari SUA, sau 41 de cenți pe acțiune. În perioada similară a anului precedent, gigantul petrolier a raportat câștiguri de 2,8 miliarde dolari, sau 67 de cenți pe acţiune. Veniturile aferente ultimului trimestru au fost de 61 miliarde de dolari. Analiștii se așteaptau ca Exxon să raporteze câștiguri de 70 de cenți pe acțiune, la vânzări estimative de 62,28 miliarde dolari.

Câștigurile celui de-al patrulea trimestru au scăzut anualizat în toate cele trei segmente majore ale companiei: explorare și producție, rafinare și produse chimice. Deprecierea a rezultat ca urmare a revizuirii rezervelor. Cu toate acestea, săptămâna trecută, compania a anunțat un dividend de 75 de cenți, neschimbat față de cel din al treilea trimestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *