Acasă » Petrol și Gaze » Exxon lansează vânzarea de gaze de șist din SUA pentru a accelera vânzarea de active

Exxon lansează vânzarea de gaze de șist din SUA pentru a accelera vânzarea de active

energynomics

Exxon Mobil Corp a început să-și promoveze deținerile de gaze de șist din SUA, pentru a accelera programul de atragere a miliarde de dolari în schimbul unor active pe care nu le mai vrea și pentru a reduce datoriile consemnate anul trecut, potrivit unui articol publicat de Reuters. În urmă cu trei ani, principalul producător de petrol din SUA și-a propus să strângă 15 miliarde de dolari din vânzări până în decembrie 2021. Mai recent, a promis că va accelera vânzările, pentru a reduce din datoria record de 70 de miliarde de dolari.

Divizia XTO Energy a companiei caută cumpărători pentru aproape 5.000 de puțuri de gaze naturale în șistul Fayetteville din Arkansas. Activele se numără printre cele cu producție de gaze și valoare de piață în scădere pe care Exxon le vinde scoate la vânzare, pentru a se concentra pe noi proiecte în Guyana, Brazilia offshore și în bazinul Permian din Texas. Exxon așteaptă oferte până pe 16 septembrie și își propune să închidă toate tranzacțiile înainte de sfârșitul anului.

Compania a atins doar aproximativ o treime din obiectivul său de vânzări pe trei ani – 15 miliarde de dolari. În acest an, a încasat din vânzări 557 de milioane dolari până în luna iunie și are tranzacții în lucru evaluate la peste 2,15 miliarde dolari.

Exxon, care a suferit o pierdere istorică de 22,4 miliarde de dolari în 2020, vinde zeci de proprietăți în Asia, Africa, Statele Unite și Europa.

În luna iunie, compania română de petrol și gaze Romgaz a semnat un acord de exclusivitate de 4 luni cu sucursala Exxon Mobil din România pentru achiziționarea unui bloc offshore din Marea Neagră. Sucursala din România a Exxon deține o participație de 50% la blocul Neptun Deep din Marea Neagră. Celelalte 50% din acțiuni sunt deținute de OMV Petrom. Romgaz a depus o ofertă de preluare în luna martie. Negocierile sunt influențate de intenția autorităților române de a modifica legislația offshore și regimul fiscal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *