Acasă » Petrol și Gaze » Exporturile de gaze către Ungaria, posibile în următorii doi ani

Exporturile de gaze către Ungaria, posibile în următorii doi ani

9 iunie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Ministrul român al Economiei, Costin Borc, şi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, au convenit ca în următorii doi ani România să finalizeze investiţiile necesare pentru a putea furniza gaze naturale Ungariei.

În prezent, între cele două state există un interconector pentru gaze (conducta Arad – Szeged), operațional din 2010 doar pe sensul de import Ungaria – România din pricina diferențelor de presiune de lucru.

De asemenea, Peter Szijjarto a anunţat că banca ungară Eximbank a deschis o linie de credit de 370 milioane de euro pentru a susţine afacerile dintre companiile ungare şi româneşti, adăugând că mai multe companii din Ungaria au intensificat operațiunile din România, printre care se numără companiile energetice MOL și MVM.

Recent, inspectori din direcția generală de Concurență a Comisiei Europene au realizat inspecții neanunțate la mai multe sedii ale OMV Petrom, Romgaz și Transgaz sub suspiciunea de înțelegeri tip cartel care blochează exporturile de gaze ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *