Acasă » Petrol și Gaze » Exploatările de șist ar putea coborî din nou prețul petrolului

Exploatările de șist ar putea coborî din nou prețul petrolului

14 aprilie 2017
Consumatori
energynomics

WTI a urcat cu mai mult de 11% față de luna trecută, ridicând speranțele celor care au pariat pe creșterea prețului petrolului că ar fi posibil ca majorările de preț să rămână sustenabile. Petrolul a scăzut în februarie și martie din cauza unui nivel-record al stocurilor SUA, dar până în aprilie, piața a început să arate mai bine. Căderea de pe piața petrolului se apropie de încheierea sezonului său de trei ani și există semne de creștere, iar lucrurile ar putea fi în cele din urmă se deplasează în direcția corectă, conform oilprice.com.

În ciuda nivelului record al stocurilor din SUA, acestea sunt în scădere în restul lumii. Africa de Sud, Caraibe, Nigeria și Iranul raportează cifre de inventar mai mici, deși motivele din spatele acestora variază. Iranul a eliminat flota sa de stocare, care s-a construit în timpul anilor de sancțiuni care au împiedicat Republica Islamică să exporte la întregul său potențial. Această rezervă s-a terminat și Iranul ar putea avea probleme în creșterea exporturilor. De fapt, exporturile Iranului au rămas constante din vara anului trecut.

Europa are, deasemenea, niveluri ridicate de petrol și produse rafinate în depozite, dar nivelurile totale sunt mici încă din 2016. Și, la fel ca și în SUA, ultimele câteva luni au fost liniștite pentru rafinării. Acest lucru sugerează că stocurile ar trebui să scadă semnificativ în lunile următoare, pe măsură de rafinăriile cresc producția.

Potrivit FGE și Reuters, stocurile totale de produse din întreaga S.U.A., din regiunea Amsterdam-Rotterdam-Anvers, plus Singapore și Japonia, au scăzut în total cu 6,5 milioane de barili – un semn de încordare a pieței. Spațiul de stocare este încă extrem de mare, dar toate mediile pe termen lung converg în jos. În afara S.U.A., datele exacte sunt greu de găsit, astfel încât aceste fragmente oferă unele indicii în tendințele pieței.

„În primul trimestru al anului, stocurile de țiței constituite au fost sub cele din perioada similară a anului precedent, chiar dacă la nivel global rafinăriile au avut lucrări mai ample de întreținere“, a declarat analistul Richard Mallinson, de la Energy Aspects, pentru Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *