Acasă » Electricitate » Distribuţie » Evoluția financiară a zece firme europene de utilități, pusă sub supraveghere de Moody’s

Evoluția financiară a zece firme europene de utilități, pusă sub supraveghere de Moody’s

16 februarie 2016
Distribuţie
energynomics

Ratingurile a zece companii europene de utilități în energie, printre care ENGIE, E.ON, CEZ si EDF, au fost puse sub supraveghere de agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service, scrie Agerpres. Companiile supravegheate au redus semnificativ preţurile la materii prime şi energie.

Dintre companiile prezente și în România, ratingul pe termen lung al grupului german E.ON, ”Baa1”, a fost plasat sub supraveghere, cu implicaţii negative, în timp ce Moody’s a confirmat calificativul pe termen scurt P-2, relateaza Agerpres. Acţiunea Moody’s vine pe fondul restructurării companiei şi reflectă expunerea E.ON la un mediu economic neprietenos, arată comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Moody’s a plasat ratingul ”A1” atribuit grupului francez de utilităţi ENGIE, activ și pe piața locală, sub supraveghere, cu implicaţii negative, şi a confirmat calificativul pe termen scurt Prime-1. Acţiunea reflectă flexibilitatea financiară limitată a ENGIE, arată Moody’s.

Ratingul pe termen lung ”A3” atribuit CEZ, activ în România, a fost plasat sub supraveghere, cu implicaţii negative, din cauza expunerii grupului ceh la un mediu economic caracterizat printr-un preţ scăzut al energiei, a anunţat Moody’s.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *