« Toate evenimentele

Viitorul utilităților – provocări și oportunități (12 noiembrie)

12 Nov 2020 @ 10:00 - 13:00

Joi, 12 noiembrie 2020, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o întâlnire pentru a descoperi care sunt tendințele momentului și care sunt soluțiile pe care le propun cele mai dinamice companii de utilități din România!

Dezvoltarea și modernizarea pieței de furnizare deschid acest sector către un plus de competiție și permit apariția unor noi jucători, chemați să răspundă la nevoi și oportunități necunoscute până de curând. Clauze de tip take-or-pay, PPA-uri, transferul costurilor de echilibrare către consumatori, decontarea la 15 minute – sunt doar câteva elemente noi în plan comercial și de reglementare prin care peisajul pieței de furnizare va fi drastic modificat la nivelul consumatorilor. În același timp, din perspectiva producătorilor, soluții tehnologice de tipul stocare, demand- response, cogenerare cu pornire rapidă sunt încă puțin prezente în piața românească, dar implică deja promisiuni atrăgătoare. În zona de distribuție, noi reglementări din partea ANRE și programele guvernamentale de sprijin pentru dezvoltarea de noi rețele de distribuție a gazelor naturale, susținute de progresele Transgaz în finalizarea unor noi conducte de gaze, promit, la rândul lor, cel puțin începutul unei schimbări de profil și în acest segment.

Deasupra tuturor, digitalizarea și opțiunile smart direcționează cea mai mare parte din investiții și generează volume importante de eforturi în remodelarea fluxurilor operaționale și în instruirea angajaților.

SPEAKERI

TEME

  • Soluții și parteneri pentru reducerea pierderilor și prevenirea întreruperilor
  • Digitalizarea – ce probleme rezolvă, ce probleme ridică
  • Integrarea resurselor de energie distribuite: prosumatori, stocare, vehicule electrice
  • Adaptarea pentru clientul viitorului: profilare, comunicare cu clienții, noi servicii
  • Noile modele de afaceri ale companiilor de utilități – noul profil al angajatului

Vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările lansate în cadrul sesiunii LIVE.

VIDEO conferința se va desfășura în limba română, fără traducere.

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. Vă puteți înregistra AICI

Această conferință este organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: CEZ România, HPE România, Kawasaki Gas Turbines Europe GmbH.

Evenimente următoare