« Toate evenimentele

Cogenerare – industrie, casnici și sistem electro-energetic (EBC, 26 iunie)

26 Jun 2019 @ 09:00 - 13:00

Miercuri, pe 26 iunie, de la ora 09:00, la Palatul Cesianu Racoviță, din București (Strada C. A. Rosetti nr. 5), energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală în seria de conferințe Energy Breakfast Club: Cogenerare – industrie, casnici și sistem electro-energetic. Vechimea capacităților instalate care oferă electricitate și agent termic în industrie, împreună cu prețurile în creștere sunt principalele argumente pentru a anticipa investiții în mici centrale în cogenerare, în tot mai multe fabrici. Centralele pe bază de gaze naturale sunt tot mai des invocate ca soluțiile ideale pentru reducerea dependenței sistemului electro-energetic național de termocentralele care ard cărbune. Mai multă eficiență, mai multă flexibilitate, impact de mediu mai mic – toate acestea încurajează multe grupuri puternice să avanseze proiecte în mai toate colțurile României. Perspectivele termoficării pentru populație în marile centre urbane rămâne cu mult mai puțin clare, în principal cu Bucureștiul expus unui colaps, încă o dată amânat în iarna 2018-2019. În această zonă, cu sau fără schemă bonus, nevoile de investiții în reparații și reducerea impactului de mediu sunt principalii factori de influență. Veniți la Energy Breakfast Club pentru a descoperi cine mișcă proiectele de cogenerare ale României!a

Eveniment recomandat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Control Point powered by Valmet, Kawasaki Gas Turbine Europe Gmb, MET România Energy, Stratum Enclosures.

Partener media: Business Marka

Petre-Stroe-150-pxPetre Stroe, director general, MET România Energy

a

a

a

a

Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe Gmba

a

a

a

a

Claudiu-Cretu-150pxClaudiu Crețu, administrator  special ELCEN

a

a

a

a

romulus berdei micRomulus Berdei, director general Control Point, powered by Valmet

a

a

a

a

Bogdan Cojocaru, Business Development Manager Stratum Enclosures

a

a

a

a

TEME

Vor participa specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei). Banner-EBC-Free-Magazine-730x150-RO
Veniți la Energy Breakfast Club pentru o discuție despre:

  • Legislația – sprijin sau obstacol
  • Perspectivele proiectelor de investiții în cogenerare
  • Oportunitățile cogenerării la nivel industrial
  • Rolul și impactul autorităților locale, exemple de bune practici din România
  • Soluții pentru viitorul sistemelor de încălzire centralizată
  • Piața de electricitate – recunoașterea serviciilor de sistem pentru stimularea noilor investiții

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza confirmării de participare transmise de energynomics.ro. Ne poți scrie la office @ energynomics.ro pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 09:00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare