« Toate evenimentele

Abordare regională: Chișinău

28 Sep 2022 @ 10:00 - 15:00

Miercuri, pe 28 septembrie, de la ora 10:00, Energynomics organizează la Hotel Radisson Blu Leogrand (sala Loft Lounge), din Chișinău a 4-a conferință din acest an în seria Abordare Regională. Conferința B2B, în format in-person, este o ocazie excelentă de a interacționa cu cei mai puternici lideri din rândul mediului de afaceri din România și din Republica Moldova. Întâlnirea de o jumătate de zi este menită să reunească experți și decidenți români din industria energetică, cu colegii lor din orașul gazdă, pentru a facilita un schimb de idei și viitoare colaborări de afaceri.

Pe fondul obiectivelor generale ale proiectului Regional Approach – promovarea expertizei românesti din energie pe pietele internationale simultan cu prezentarea oportunităților de pe piața locală în fața unor potențiali parteneri externi – ne propunem să aducem în atenție oportunitățile de dezvoltare a lanțurilor valorice energetice pentru tranziția energetică în cele două țări – hidrogen, baterii, fotovoltaice, eoliene, mașini electrice etc.

CONTEXT

Istoria, limba și cultura comună sunt argumente solide pentru o legătură mai strânsă între companiile și autoritățile din cele două țări, pentru un transfer benefic de resurse umane, tehnologice și organizaționale. În plus, legăturile dintre cele două sisteme energetice pot și trebuie să fie întărite, pentru un plus de securitate, confort și bunăstare pe ambele maluri ale Prutului.

Cea mai mare țară din regiune, România are o relație specială cu Republica Moldova și multe de oferit, inclusiv în sectorul energetic, valorificând vecinătatea geografică, tradiția de peste 150 de ani și experiența mai recentă a modernizării și integrării europene.

Această experiență a început deja să fie transferată în teren, în sălile de clasă, prin colaborările instituționale și prin implicarea companiilor active în România în economia Republicii Moldova. Temele dominante din Europa încep să miște lucrurile în România și pot contribui la standarde de viață mai ridicate, precum și la afaceri mai solide în Republica Moldova. Fiți parte dintr-o conversație menită să dezvolte o comunitate profesională vie, în care inovația și spiritul antreprenorial testează ideile și oferă soluții pentru problemele de zi cu zi: interconectare, cogenerare, valorificarea deșeurilor, automatizare, eficiență energetică, încălzire/răcire, prosumatori!

Eveniment recomandat de Centrul Român al Energiei – CRE, Smart Link Communications.

Conferința Abordare Regională Chișinău este organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: BRM East Energy MD, Huawei, Kawasaki Gas Turbine Europe, Schneider Electric, Transelectrica, Transgaz.

Teme

  • Securitatea energetică
  • Proiecte de energie regenerabilă
  • Eficiență energetică și prosuming
  • Finanțarea proiectelor energetice
  • Operarea transfrontalieră a companiilor
  • Interconectarea (energie electrică și gaze naturale)
  • Cogenerare / HVAC
  • Automatizare și IoT – industria 4.0
  • Recuperarea deșeurilor, biogaz

Parteneri strategici

Parteneri

Locație

Vorbitori


Andrei Spînu
Viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova

Veaceslav Untila
Director General ANRE Republica Moldova

Mircea Man
Vicepreședintele ANRE România

Gabriel Andronache
Președintele Directoratului Transelectrica

Vadim Ceban
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Moldovagaz

Sergiu Aparatu
CEO Moldelectrica SA

Vasile Leu
Director General Interimar Termoelectrica Moldova

Ștefan Sabău
Director General BRM East Energy Republica Moldova

Alexandru Săndulescu
Înalt Consilier, Misiunea Înalților Consilieri UE în Republica Moldova

Cristian Athanasovici
Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe

Alexandru Gliga
Solution Manager, Huawei

Jose Luis Gomez Pascual
Director de țară, Premier Energy Moldova

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics