Acasă » Regenerabile » Eurowind Energy finalizează prima fundație a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga

Eurowind Energy finalizează prima fundație a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga

5 iunie 2024
Eolian
energynomics

Dezvoltatorul și operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică și hibride, Eurowind Energy, anunță finalizarea primei fundații a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Urmând să devină operațional în 2025, parcul eolian din județul Constanța va integra un total de opt fundații aferente celor 8 turbine eoliene.

Această realizare semnificativă marchează un pas esențial în progresul proiectului de energie regenerabilă care a presupus o investiție totală de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL. Având obiectivul de a genera beneficii economice și sustenabile la nivel național și al comunităților locale, fiecare dintre cele opt turbine eoliene aferente fiecărei fundații din parcul eolian construit de Eurowind Energy va avea capacitatea de a alimenta cu energie electrica verde 6.000 de gospodării, deci un total de 48.000 de gospodării pentru întregul parc eolian.

Parcul eolian Pecineaga va avea o capacitate de producție de energie electrică de aproximativ 176.000 MWh/an, proiectul final fiind compus din opt turbine eoliene Siemens Gamesa SG 6.6-170. Acest tip de generator electric eolian este în prezent cel mai mare din România, având o putere individuală de 6,6 MW, un diametru al rotorului de 170 de metri și o înălțime totala de 220 de metri.

Etapa de construcție a primei fundații are o valoare estimată de aproximativ 0.9 milioane de euro, procesul fiind atent coordonat de către o echipa formată din 42 ingineri și lucrători specializați. Specialiștii Eurowind Energy s-au concentrat asupra respectării celor mai înalte standarde de calitate și siguranță în timpul executării lucrărilor. În plus, întreținerea turbinelor eoliene va fi gestionată de producătorul german Siemens Gamesa Renewable Energy, în baza unui contract de service încheiat pentru o perioadă de 20 de ani.

„Suntem mândri de evoluția parcului eolian de la Pecineaga, cel mai mare proiect al nostru de această anvergură de pe plan local. În continuare, vom colabora îndeaproape cu autoritățile și comunitatea locală, asigurând succesul acestui proiect pe termen lung. Prin instalarea celor mai mari turbine eoliene din România, Eurowind Energy își consolidează poziția de pionier în utilizarea tehnologiei avansate pentru dezvoltarea industriei eoliană, accelerând tranziția către o economie mai sustenabilă”, a declarat Adrian Dobre, Country Manager România în cadrul Eurowind Energy.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *