Acasă » Regenerabile » Equinor: Parc eolian offshore flotant pentru a furniza energie câmpurilor din Marea Nordului

Equinor: Parc eolian offshore flotant pentru a furniza energie câmpurilor din Marea Nordului

19 iunie 2022
Eolian
energynomics

Gigantul norvegian Equinor și partenerii săi din câmpurile offshore Troll și Oseberg caută opțiuni pentru construirea unui parc eolian offshore plutitor, care ar putea furniza energie platformelor petroliere offshore și regiunii Bergen, asigurând un preț stabil al energiei pe termen lung și reducând riscurile de întrerupere a activității pentru aceste zone, potrivit CLEW.

Platformele petroliere Troll și Oseberg sunt operate de Equinor și sunt situate în Marea Nordului, în largul coastei Norvegiei. Partenerii Equinor în aceste câmpuri offshore sunt Petoro, TotalEnergies, Shell și ConocoPhillips.

După cum a dezvăluit vineri Equinor, acest proiect de parc eolian offshore, denumit Trollvind, ar avea o capacitate instalată de aproximativ 1 GW și o producție anuală de 4,3 TWh, începând cu 2027. Parcul eolian ar urma să fie situat în zona Troll, la aproximativ 65 de kilometri vest de Kollsnes, în comitatul Vestland. Ar putea furniza o mare parte din electricitatea necesară pentru a alimenta perimetrele petroliere offshore Troll și Oseberg printr-un punct de conectare la uscat.

Zona Bergen deservește deja câteva dintre aceste instalații cu energie electrică – și are nevoie de mai multă energie în rețea. Planul este ca firmele implicate să cumpere câtă energie poate produce parcul eolian la un preț care să facă posibil proiectul, a explicat gigantul norvegian.

Equinor a declarat trei obiective principale ale acestui proiect. Și anume, energia de la Trollvind ar putea aduce o contribuție solidă la electrificarea instalațiilor de petrol și gaze, ar putea accelera dezvoltarea eoliană offshore în Norvegia și ar putea furniza energie suplimentară regiunii Bergen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.