Acasă » Interes general » ENGIE Romania: Nou CEO Nicolas Richard, Eric Stab devine CEO al ENGIE Germania

ENGIE Romania: Nou CEO Nicolas Richard, Eric Stab devine CEO al ENGIE Germania

Bogdan Tudorache

ENGIE Romania anunță că, după 13 ani de activitate în România, Eric Stab își va încheia, începând cu 1 iunie, mandatul ca CEO al ENGIE Romania, și va continua cariera profesională în cadrul grupului ENGIE, în calitate de CEO al ENGIE Germania. Totodată, Eric Stab își va păstra funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al ENGIE Romania și va superviza, în continuare, activitățile de Rețele și Infrastructură ale Grupului ENGIE în Europa.

Eric Stab a ocupat timp de 13 ani funcţia de Preşedinte & CEO al ENGIE Romania. De asemenea, el a coordonat activitatea ENGIE în Europa de Est (România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă) și a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, a fost vicepreședinte al Confederației Patronale Concordia și a prezidat Comitetul Român al Consilierilor de Comerț Exterior al Franței și Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie.

Începând cu 1 iunie 2023, Grupul ENGIE îl numește pe Nicolas Richard, în prezent Director General Adjunct ENGIE Romania și CEO ENGIE Servicii și ENGIE Building Solutions, în funcția de CEO al ENGIE Romania.

Nicolas Richard și-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experiență vastă în activitățile principale ale Grupului (Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei, Soluții Energetice), cu precădere în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate. S-a alăturat, în 2003, Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE) și a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE Romania). Și-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria și Austria. Ulterior, și-a completat experiența profesională ca responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din România. S-a reîntors în Franța pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. A revenit în România la sfârșitul anului 2016, fiindu-i încredințată activitatea de marketing și de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania.

”A fost un privilegiu pentru mine să fac parte din echipa ENGIE Romania și voi rămâne atașat de tot ce am reușit să realizăm împreună în cei 13 ani de mandat. Le adresez mulțumiri colegilor mei pentru profesionalismul lor, acționarilor pentru că au susținut dezvoltarea companiei, instituțiilor partenere, furnizorilor și clienților pentru încrederea acordată, ONG-urilor partenere alături de care am dezvoltat proiecte pentru comunitățile unde suntem prezenți”, a declarat Eric Stab.

”Este o onoare și o mare responsabilitate să preiau funcția de CEO al ENGIE Romania. Prioritățile pe care mi le propun sunt de a continua strategia de decarbonizare a propriilor activități, precum și de a veni în sprijinul clienților cu soluții care să îi susțină în acest demers, de a dezvolta portofoliul de active regenerabile și de a asigura tranziția rețelelor noastre pentru a distribui gaze cu emisii reduse de CO2”, a declarat Nicolas Richard.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *