Acasă » Petrol și Gaze » ENGIE investește 5 mil. lei în calificarea a aproximativ 120 de tineri

ENGIE investește 5 mil. lei în calificarea a aproximativ 120 de tineri

Energynomics

În contextul unui deficit acut de forță de muncă calificată, ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Rețele şi ENGIE Servicii, investește 5.000.000 de lei pentru calificarea a aproximativ 120 de tineri profesioniști din București și Brașov, prin programul ”Energia pentru meseria mea”.

Motivată de necesitatea de a securiza personalul tehnic calificat pentru activitățile sale de distribuție, furnizare și servicii tehnice, ENGIE Romania a înființat în 2018 primele clase de învățământ profesional dual la Colegiului Tehnic „Mihai Bravu” din București, în parteneriat cu asociația Hands Across Romania, Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România și Primăria Sectorului 3. Cei 60 de elevi care au optat pentru această formă de învățământ de trei ani îmbină teoria cu practica și se califică în meseria de instalatori pentru instalații tehnico-sanitare și de gaze. Începând cu anul școlar 2019-2020, ENGIE va continua programul înființând încă o clasă în București și îl va extinde cu o clasă în Brașov, la Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”.

“Lipsa de personal calificat a devenit o problemă presantă, care s-a acutizat de la an la an. În perioada 2017-2018 am reușit să atragem în companie aproximativ 50 de tineri cu specializarea de instalatori, în cadrul Programului de Instalatori Juniori, însă nevoia este cu mult mai mare. Activând într-un domeniu eminamente tehnic, asigurarea unei forțe de muncă calificate, atât pentru partea de exploatare în siguranță a rețelei de distribuție de gaze naturale, cât și pentru serviciile de întreținere și exploatare în siguranță a instalațiilor interioare deținute de clienții noștri, este o condiție indispensabilă pentru buna desfășurare a activității”, spune Eric Stab, Președinte Director General, ENGIE Romania.

Elevii care optează pentru programul Energie pentru meseria mea se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentare față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei: bursă lunară în valoare de 500 de lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăugă bursa de merit de 200 de lei/lună, acordate de companie. În plus, ENGIE acoperă cheltuielile de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, asigură transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *