Acasă » Petrol și Gaze » Engie a cumpărat acţiunile deţinute de Gazprom în cadrul Wirom

Engie a cumpărat acţiunile deţinute de Gazprom în cadrul Wirom

25 februarie 2019
Furnizare
energynomics

ENGIE Romania a achiziționat acțiunile deținute de Gazprom Schweiz AG și filialele acesteia din cadrul WIROM, o companie de distribuție, furnizare și servicii de gaze naturale care operează în partea de sud a României, mărindu-şi astfel participația de la 48,85% la 100%, după ce a primit acordul Consiliului Concurenței, a anunțat compania.

Prin această achiziție, ENGIE Romania își consolidează poziția de cel mai mare distribuitor și furnizor de gaze naturale de pe piața reglementată de gaze naturale la nivel naţional. Acest lucru este în concordanță cu strategia Grupului ENGIE de a-și dezvolta activitățile de infrastructură de reţele și soluţii destinate clienților și de consolidare a principalelor segmente de activitate pe piețele cheie. Procesul de achiziție a demarat la începutul anului 2018, iar contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor a fost semnat în noiembrie 2018.

„Această achiziţie permite ENGIE Romania să-şi consolideze poziţia în sectorul gazelor naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi, precum şi să ofere clienţilor Wirom o gamă mai largă de servicii energetice şi soluţii digitale asociate activităţilor principale.” a declarat Eric Stab, Președinte și CEO al ENGIE Romania.

WIROM este o companie de distribuție și furnizare de gaze prezentă atât pe piața reglementată, cât și pe cea concurenţială, precum și un furnizor de servicii energetice operând în cinci oraşe din sudul ţării: Giurgiu, Alexandria, Turnu Măgurele, Olteniţa și Corabia. În prezent, WIROM operează o rețea de distribuție a gazelor de aproximativ 300 km, are un portofoliu de 44.000 de clienți și își extinde continuu rețeaua actuală pentru a putea deservi mai mulți clienți. WIROM a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de aprox. 12 milioane EUR şi are aproximativ 100 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *