Acasă » Interes general » Energy For Your Information – un portal internațional despre energie coordonat de echipa FEL România

Energy For Your Information – un portal internațional despre energie coordonat de echipa FEL România

23 octombrie 2017
Dezvoltare profesională
energynomics

Portalul internațional despre energie https://enerfyi.org/ – informații, sugestii, statistici și recomandări pentru un consum responsabil – a fost lansat la World Energy Council 2017, în cadrul Taskforce-ului de Eficiență Energetică, sub coordonarea lui Claudiu Butacu, Vice Președinte Future Energy Leaders România.

ENER.FYI – Energy for your information – este un portal ce conține informații relevante despre energie, adresându-se atât utilizatorilor finali, cât și profesionștilor din domeniul energetic, antreprenorilor, companiilor sau administrațiilor publice. ENER.FYI își propune să traducă informațiile despre energie într-un limbaj accesibil și familiar utilizatorului, încurajând astfel un consum responsabil de energie și economisirea acesteia.

„ENER.FYI a adus împreună reprezentanți ai Future Energy Leaders din mai multe țări pentru a răspunde unei nevoi indentificate la nivel global: înțelegerea principiilor energiei și a eficienței energetice de către consumatori”, a declarat Claudiu Butacu, Vice Președinte Future Energy Leaders România. „Astfel, a luat naștere acest portal, care sumarizează informații și statistici din mai multe țări, prezintă cazuri de bune practici și recomandări, cu scopul principal de a educa utilizatorul și a-l sprijini în adoptarea unui consum responsabil de energie.”

portal fel romania

Platforma prezintă la acest moment date din patru regiuni strategice – America de Sud (Brazilia), Europa (România), Africa (Egipt), Asia (Pakistan), urmând să integreze informații din toate țările lumii. Toți ambasadorii din grupul de lucru Future Energy Leaders 100 vor contribui la furnizarea de date actualizate privind statisticile energetice din țările reprezentate.

„ENER.FYI este prima tentativă a Taskforce-urilor Future Energy Leaders de a prezenta informația din mediul academic într-o manieră digitală, sub forma unui portal online, ușor de înțeles de un utilizator, o aplicație capabilă de a fi scalată la nivel mondial”, a explicat Fran Galtieri, FEL100 Board – Members of the Studies Committee.

Membrii boardului FEL România – Andrei Covatariu, Claudiu Butacu și Emil Macovei – au participat, săptămâna trecută la Adunarea Executivă a Consiliului Mondial al Energiei, de la Lisabona, unde au fost prezenţi miniștri, directori executivi, lideri din domeniul energiei și experți internaționali din lumea afacerilor, finanțelor și din mediul academic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *