Acasă » Regenerabile » Enel X România instalează peste 1.200 de panouri fotovoltaice pentru Mega Image

Enel X România instalează peste 1.200 de panouri fotovoltaice pentru Mega Image

21 ianuarie 2021
Regenerabile
Energynomics

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerul Mega Image în Popești Leordeni si Sibiu, cu o capacitate instalată de peste 500 kWp.

Proiectul din Județul Ilfov presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din peste 1.008 de panouri fotovoltaice amplasate pe o structură metalică tip copertină, special proiectată pentru parcajul depozitului Mega Image, precum și realizarea infrastructurii electrice aferente. În Sibiu, Enel X România va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 260 de panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului Mega Image

„Venim în întâmpinarea clienților noștri cu soluții de eficiență energetică destinate companiilor, ce permit producerea locală, independentă, a energiei electrice, creșterea gradului de flexibilitate energetică și a profitabilității, prin reducerea costurilor cu energia electrică. De asemenea, proiectele dezvoltate de Enel X România duc la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Ne bucurăm că Mega Image a ales energia curată, din surse regenerabile, atât pentru reducerea costurilor, cât și datorită sustenabilității acesteia”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

Sistemul instalat pe acoperișul depozitului Mega Image din Popești Leordeni asigură o producție anuală de energie electrică de peste 527 MWh, contribuind la reducerea cu 246 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele dezvoltate împreună cu Enel X îi aduc retailerului Mega Image economii anuale cu energia electrică estimate la peste 65.000 de euro.

Proiectul susține strategia de sustenabilitate prin care Mega Image se implică și acordă o atenție deosebită impactului pe care activitățile desfășurate le au asupra mediului. Din dorința de a oferi soluții concrete, care pot ajuta comunitățile să beneficieze de un mediu curat și sigur, Mega Image utilizează energie certificată verde pentru aproape toate magazinele din București și județul Ilfov.

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pentru piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *