Acasă » Electricitate » Enel X lansează programul de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie în Taiwan

Enel X lansează programul de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie în Taiwan

24 iulie 2020
Distribuţie
Energynomics

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, s-a alăturat programului de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al companiei Taiwan Power Company (TPC), destinat să sprijine rețeaua electrică a țării. Enel X, ale cărui birouri locale au sediul în Taipei, s-a asociat cu un grup divers de clienți pentru serviciile de echilibrare a rețelei prin managementul consumului, din domenii precum depozitele frigorifice, prelucrarea alimentelor, producție și instalații industriale. Aceste companii vor participa la centrala virtuală a Enel X, care oferă acum servicii de flexibilitate a cererii de energie către TPC, contribuind la menținerea stabilității și siguranței rețelei electrice naționale.

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat: „Oferim o nouă categorie de oportunități pentru companiile din Taiwan. Prin aderarea la centrala noastră virtuală, businessurile pot acum să obțină un nou flux de venituri, oferind în același timp suport critic rețelei de electricitate a țării. Mai mult, centralele virtuale și sistemele de stocare a energiei vor fi esențiale pentru tranziția pe termen lung a Taiwanului la energia regenerabilă.”

Delta Electronics, Inc., un important jucător global în soluțiile de gestionare a energiei termice și electrice, este una dintre principalele companii care colaborează cu Enel X. Steven Liu, Vicepreședintele Delta Electronics, Inc. a declarat: „Punem un accent puternic pe inițiativele de utilizare inteligentă a energiei și pe sustenabilitate. Prin alianța noastră cu Enel X, putem susține rețeaua electrică a țării, respectând în același timp obiectivele noastre de sustenabilitate. Putem participa cu sistemul nostru de stocare a energiei în baterii (BESS). Atunci când există o nevoie în rețea, putem trece de la consumul de energie din rețea la BESS, fără niciun impact asupra operațiunilor noastre.”

Enel X este bine poziționat pentru a sprijini creșterea pieței promițătoare de echilibrare a rețelei prin managementul consumului din Taiwan, profitând de poziția de lider, cu o capacitate de peste 6,3 GW pe piața mondială de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie.

Participanții la programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie sunt plătiți pentru a-și ajusta consumul ca răspuns la nevoile rețelei. Mai exact, aceste programe sunt destinate să încurajeze utilizatorii finali să-și adapteze consumul de energie pentru a facilita stabilizarea rețelei atunci când sunt solicitați de sistem. Prin urmare, programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului asigură o mai mare flexibilitate a rețelei, permițând o utilizare mai eficientă a infrastructurii energetice, ceea ce permite garantarea calității energiei și a securității rețelei, precum și obținerea unui control mai bun al prețurilor la electricitate, contribuind în același timp la decarbonizarea globală.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6,3 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, în jur de 100.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *