Acasă » Electricitate » Enel vrea să vândă 17% din Endesa, ar putea încasa aproape 2,7 miliarde de euro

Enel vrea să vândă 17% din Endesa, ar putea încasa aproape 2,7 miliarde de euro

6 noiembrie 2014
Electricitate
energynomics

Enel, cea mai mare companie de utilităţi din Italia, vrea să vândă prin ofertă publică 17% din acţiunile deţinute la compania spaniolă Endesa, proces care nu va afecta renunţarea la operaţiunile din România şi Slovacia anunţată încă din luna iulie, scrie Mediafax.

Grupul italian nu a precizat suma pe care îşi propune să o obţină în urma ofertei publice, însă, potrivit estimărilor Bloomberg, aceasta se ridică la 2,69 miliarde de euro.

Vânzarea acţiunilor Endesa ar putea începe vineri, Enel având şi opţiunea de a scoate pe piaţă până la 22% dintre titluri, se arată într-un comunicat al grupului italian. Enel deţine o participaţie de 92% la compania de utilităţi Endesa.

În ceea ce priveşte operaţiunile din România şi Slovacia, directorul general al Enel, Francesco Starace, a menţionat că procesul de vânzare nu va fi întârziat în urma deciziei de scoatere pe piaţă a acţiunilor Endesa.

„Vom decide pe baza ofertelor dacă este oportun să continuăm procedurile sau nu. În ceea ce priveşte România, pot spune că face sens să mergem mai departe”, a afirmat Starace, citat de publicaţia italiană Il Sole 24 Ore.

Enel este compania de utilităţi cu cele mai mari datorii din Europa, astfel că a decis să vândă active în valoare de peste 4 miliarde de euro până la finalul acestui an, pentru a reduce nivelul datoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.