Acasă » Regenerabile » Solar » Enel va reintegra divizia de energie regenerabilă

Enel va reintegra divizia de energie regenerabilă

18 noiembrie 2015
Regenerabile
energynomics

Cea mai mare compania italiană de utilități, Enel SpA, va răscumpăra divizia sa de energie regenerabilă pentru a stimula creșterea, transmite Bloomberg, scrie Agerpres.

Participația în Enel Green Power SpA, vândută printr-o ofertă publică inițială în 2010, va fi delistată și reintegrată în Enel. Actualii acționari ai Enel Green Power vor primi 0,486 titluri Enel pentru fiecare acțiune deținută la divizia de energie regenerabilă. Enel deține 69% din companie, conform datelor Bloomberg. Tranzacția ar urma să fie încheiată până în martie 2016.

Fuziunea operațiunilor tradiționale cu cele regenerabile va deveni “o pârghie cheie a competitivității” deoarece estimarea, gestionarea și integrarea ambelor tipuri de generare va ajuta la maximizarea profiturilor, au apreciat analiștii de la Sanford C. Bernstein.

Veniturile Enel Green Power au crescut cu 8% în primele nouă luni din acest an, la aproximativ 2,2 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari), majorarea vânzărilor în America Latină și America de Nord compensând performanțele mai scăzute din Europa.

Enel va emite 770,6 milioane de noi acțiuni. Ministerul Economiei din Italia va deține 23,6% din Enel după finalizarea tranzacției, care ar urma să fie aprobată la adunarea extraordinară a acționarilor din 11 ianuarie.

În România, Enel deține 64,4% în Enel Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia, 51% în Enel Distribuție Banat, Enel Distribuție Dobrogea și Enel Energie și 100% din acțiunile Enel România.

Sursa

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.