Acasă » Electricitate » Hidro » Enel va plăti 1 mld. euro pentru activele ERG

Enel va plăti 1 mld. euro pentru activele ERG

3 august 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Enel SpA a anunţat că va achiziţiona active hidro de la firma italiană de energie regenerabilă ERG, într-o tranzacţie evaluată la un miliard de euro (1,19 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Cea mai mare companie de utilităţi din Europa a informat că a fost de acord să cumpere portofoliul de 527 MW de active de la ERG, care generează în medie energie de aproximativ 1,5 TWh (terawatt-oră) pe an.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze la începutul anului viitor şi va fi finanţată din fluxul de numerar şi din actualele linii de creditare, a precizat Enel, jucătorul dominant pe segmentul hidroelectric din Italia, având o capacitate de aproape 12,5 GW.

Enel este cea mai mare companie de energie regenerabilă listată din lume în funcţie de capacitatea instalată şi intenţionează să cheltuiască 150 miliarde de euro din banii săi pentru a-şi tripla aproape capacitatea deţinută, la 120 GW, şi a-şi reduce emisiile de carbon cu 80% până în 2030.

„Datorită achiziţionării acestor active strategice, facem un pas semnificativ în vederea îndeplinirii obiectivului privind decarbonizarea grupului”, a afirmat directorul general al Enel Green Power, Salvatore Bernabei.

În martie, Reuters anunţa că ERG caută să vândă activele pentru a reinvesti în străinătate, în domeniul energiei eoliene şi solare, în timp ce îşi menţine ratingul de credit. Oferta ERG a atras interesul companiilor de utilităţi şi al fondurilor de investiţii, potrivit Agerpres.

 

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *