Acasă » Regenerabile » Enel Green Power începe construcția unui nou parc eolian de 140 mw în Africa De Sud

Enel Green Power începe construcția unui nou parc eolian de 140 mw în Africa De Sud

3 iulie 2019
Eolian
energynomics

Grupul Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA, a început lucrările pentru construcția parcului eolian Garob, cu o capacitate de 140 MW, aflat în apropierea orașului Copperton, parte din municipalitatea Siyathemba din provincia Northern Cape. Construcția parcului reprezintă al cincilea proiect eolian din Africa de Sud al Grupului Enel și va presupune o investiție de peste 200 de milioane de euro.

„Începerea construcției parcului Garob marchează un nou moment important în activitatea noastră din Africa de Sud și vine la doar câteva săptămâni după startul construcției Oyster Bay, un alt proiect eolian”, a declarat Antonio Cammisecra, Director Enel Green Power. Pe lângă susținerea dezvoltării sectorului de energie regenerabilă din Africa de Sud, ne concentrăm activitățile sustenabile pe educația științifică, care contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea aptitudinilor necesare profesioniștilor din industria energetică, în vederea sprijinirii experienței locale. Privind în perspectivă, vom continua să dezvoltăm proiectele pe care le-am câștigat în Africa de Sud și să lansăm inițiative menite să creeze valoare comună pentru comunitățile locale, în timp ce căutăm oportunități de creștere sustenabilă în industria de energie regenerabilă a țării”.

Garob este al treilea proiect de energie regenerabilă a cărui construcție a fost începută de Enel Green Power de la începutul acestui an, în conformitate cu programul său de investiții în țară. Celelalte proiecte sunt parcurile eoliene Nxuba și Oyster Bay, fiecare cu o capacitate de 140 MW, însumând o capacitate de 420 MW aflată în construcție în Africa de Sud.

Programat să devină operațional în prima jumătate a anului 2021, parcul Garob, cu 46 de turbine eoliene, va genera aproximativ 573 GWh pe an, prevenind emisia unei cantități de aproximativ 600.000 tone de CO2 în atmosferă în fiecare an. Proiectul Garob a fost câștigat de EGP RSA în urma celei de-a patra runde a licitației organizată prin programul Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP).

Odată ce Garob va deveni operațional, Enel Green Power va lansa inițiativele Enterprise Development (ED) în comunitățile din vecinătatea parcului eolian, ce includ Programul Herbal Lean Incubation, care oferă servicii de îndrumare și sprijin pentru start-up-uri active în domeniile agro, bio și domeniul tehnologiilor alimentare.Parcul eolian Garob, primul proiect eolian al Grupului aflat în construcție în provincia Northern Cape, este situat într-o zonă care devine rapid un centru pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Africa de Sud datorită numărului tot mai mare de parcuri solare și eoliene din regiune. Turnuri de beton vor fi ridicate pe sit-ul de construcție Garob, în loc de turnuri de oțel prefabricate, sprijinind astfel nivelul de ocupare a forței de muncă la nivel local în timpul fazei de construcție.

Proiectele de sustenabilitate implementate de Enel Green Power în Northern Cape includ instalarea unui teren de fotbal cu gazon artificial care captează și stochează apa de ploaie. O instalație de purificare a apei este utilizată pentru curățarea apei de ploaie pentru remedierea penuriei de apă și pentru furnizarea de apă potabilă curată. Alte inițiative includ Wi-Fi gratuit pentru comunitățile locale, cu scopul de a sprijini planurile autorităților publice de a introduce accesul gratuit la rețele Wi-Fi în comunitățile subdezvoltate.

Enel Green Power operează deja o capacitate de peste 520 MW prin intermediul parcurilor eoliene și solare funcționale în Africa de Sud. Proiectele solare complet operaționale ale companiei sunt Upington, cu o capacitate de 10 MW și Adams, cu o capacitate de 82,5 MW, aflate în provincia Northern Cape, proiectul Pulida, cu o capacitate de 82,5 MW, aflat în provincia Free State, Tom Burke din Limpopo, cu o capacitate de 66 MW, și Paleishuewel din Western Cape cu o capacitate de 82,3 MW. Parcurile eoliene operaționale din Africa de Sud sunt Nojoli, cu o capacitate de 88 MW, și Bay Gibson, cu o capacitate de de 111 MW, ambele aflate în Eastern Cape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *