Acasă » Regenerabile » Enel Green Power începe construcția unui complex de parcuri eoliene de 280 MW în Africa de Sud

Enel Green Power începe construcția unui complex de parcuri eoliene de 280 MW în Africa de Sud

5 noiembrie 2019
Eolian
energynomics

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA (EGP RSA), a început construcția în Africa de Sud a parcurilor eoliene Karusa și Soetwater, cu o capacitate instalată de 140 MW fiecare. Cele două parcuri, situate în districtul Karoo Hoogland, provincia Northern Cape, urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2021. Karusa și Soetwater vor presupune o investiție de peste 200 de milioane de euro fiecare.

„Odată cu începerea construcției Karusa și Soetwater, avem în prezent în construcție cinci proiecte eoliene în Africa de Sud, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 700 MW, ceea ce este o dovadă suplimentară a capacității noastre de a furniza acestei țări energie fără emisii, susținând tranziția sa către energia verde. Această serie de proiecte importante aflate în construcție se află în topul portofoliului nostru solid de active eoliene și solare pe care le-am contractat deja ca urmare a hotărârii și angajamentului cu care am lucrat în Africa de Sud de când am început activitățile de dezvoltare din această țară, în 2011. Arătăm aceeași hotărâre în ceea ce privește inovația și sustenabilitatea, deoarece toate centralele noastre care produc energie sunt construite cu tehnologie de ultimă generație și practici sustenabile de construcție, creând în același timp oportunități de angajare și venituri pe plan local. Privind în viitor, ne-am angajat să punem în continuare în valoare bogăția resurselor de energie regenerabilă din această țară, astfel încât să continuăm să contribuim la dezvoltarea sa durabilă și să creăm valoare pentru partenerii noștri din Africa de Sud”, susține Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Karusa și Soetwater sunt al patrulea, respectiv al cincilea proiect eolian pe care Enel Green Power a început să le construiască în Africa de Sud încă de la începutul acestui an, în linie cu programul de investiții din această țară. Celelalte proiecte, cu o capacitate instalată de 140 MW fiecare, sunt Nxuba și Oyster Bay în Northern Cape, precum și Garob în Eastern Cape. Toate cele cinci proiecte au fost acordate Enel în Runda a 4-a a Programului de Achiziții de la Producători Independenți de Energie Regenerabilă al Guvernului din Africa de Sud (REIPPPP).

Enel Green Power RSA are deja peste 520 MW în instalații eoliene și solare aflate în exploatare în Africa de Sud. Centralele sale solare sunt Upington (10 MW) și Adams (82,5 MW) în provincia Northern Cape, Pulida (82,5 MW) în Free State, Tom Burke (66 MW) în Limpopo și Paleishuewel (82,5 MW) în Western Cape. Parcurile sale eoliene includ Nojoli (88 MW) și Gibson Bay (111 MW), ambele în Eastern Cape.

Atunci când vor fi complet operaționale, Karusa și Soetwater vor genera peste 585 GWh anual, contribuind fiecare la reducerea cu 611.000 tone de CO2 a emisiilor anuale de gaze cu efect de seră în atmosferă. Parcurile eoliene vor fi susținute printr-un acord de furnizare a energiei electrice pe 20 de ani cu compania sud-africană de utilități Eskom, în conformitate cu programul de producție independentă de energie (IPP) al guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *