Acasă » Electricitate » ENEL construiește un nou parc eolian de 146 MW în Canada

ENEL construiește un nou parc eolian de 146 MW în Canada

15 decembrie 2017
Electricitate
energynomics

Enel, prin subsidiara sa americană de energie regenerabilă Enel Green Power North America (EGPNA), a câștigat două Acorduri de Sprijin pentru Energie Regenerabilă (RESA) pentru un nou parc eolian de 146 MW în Alberta, Canada, în cadrul unei licitații organizate de Alberta Electric System Operator (AESO), conform unui comunicat al companiei.

În conformitate cu cele două Acorduri, Enel va construi două noi centrale eoliene, proiectul de 115 MW Riverview Wind și Faza 2 a parcului eolian Castle Rock Ridge de 30,6 MW, pentru furnizarea energiei electrice produse și a certificatelor de energie regenerabilă către AESO. Pentru construcția celor două parcuri eoliene, investiția totală în se ridică la aproximativ 170 de milioane de dolari americani.

„Obținerea celor două Acorduri canadiene reprezintă un pas major pentru compania noastră, fiind prima licitație reglementată de energie regenerabilă pe care am câștigat-o în țară”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul diviziei Enel Green Power Enel Green Power („EGP”). „Suntem încântați să investim din nou în economia energetică canadiană și să continuăm dezvoltarea noastră aici, în Alberta. Am reuşit o expansiune fără precedent în America de Nord și Centrală din Canada până în SUA și Mexic în ultimii ani, iar câştigarea acestei licitaţii este un alt exemplu al succesului și al competitivității noastre la nivel global”.

Proiectul Riverview Wind și Faza 2 a proiectului Castle Rock Ridge, care reprezintă o extensie a proiectului eolian Castle Rock Ridge de 76,2 MW deja existent în portofoliul EGPNA, sunt situate în Pincher Creek, Alberta, și urmează să intre în funcțiune în 2019. Odată ce devin operaționale, cele două centrale vor genera aproximativ 555 GWh pe an. Obținerea Acordurilor de către EGPNA va dubla capacitatea instalată operată de companie în Canada, care în prezent depășește 103 MW.

AESO a lansat această primă licitație în cadrul Programului lor privind Energia Regenerabilă, care a fost stabilit ca parte a Planului Guvernamental de Leadership privind Clima din Alberta, menit să creeze un sistem energetic eficient din punct de vedere al costurilor, mai curat și din ce în ce mai sigur. Programul prevede dezvoltarea, până în 2030, a unei capacități de generare a energiei regenerabile de 5.000 MW conectată la rețeaua din Alberta.

În Canada, EGP operează deja două parcuri eoliene, Castle Rock Ridge menționat anterior, de 76,2 MW, din Pincher Creek, care a devenit operational în 2012, și St. Lawrence de 27 MW din Newfoundland, care a intrat în funcţiune în 2009.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 40 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare în cadrul centralelor de energie regenerabilă.

EGPNA este prezentă în 23 de state din S.U.A. și două provincii canadiene cu o capacitate gestionată de peste 3,6 GW, împărţită în patru tehnologii diferite de energie regenerabilă: vânt, solar, geotermal și hidroenergie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *