Acasă » Electricitate » Emilia Botezan: Cluj-Napoca va avea prima Strategie de Transformare Digitală adoptată oficial

Emilia Botezan: Cluj-Napoca va avea prima Strategie de Transformare Digitală adoptată oficial

25 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Cluj-Napoca va avea prima Strategie pentru Transformare Digitală votată public, a spus Emilia Botezan, Șef Birou Relații externe și investitori, Primăria municipiului Cluj-Napoca, în cadrul primei conferințe cu public organizate de Energynomics în acest an în cadrul caravanei “Digitalizare și Eficiență energetică”.

”Municipiul Cluj-Napoca va fi primul oraș care va avea în mod public, adică votat de către Consiliul Local, Strategia de Transformare Digitală. Răspunsul la Strategia de Transformare Digitală este cum să conectezi, cum să integrezi ceea ce există și cum să pui problema digitalizării din punct de vedere al utilizatorului, nu al instituției”, a spus Emilia Botezan. Când este vorba de cetățean, multe strategii nu sunt gândite din punct de vedere al utilizatorului.

Apoi, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană își propune ca orașul să devină prietenos cu cetățeanul. ”Vrem să facem un oraș cu multe căi pietonale, velo, în detrimentul mașinilor… Ambiția noastră este ca până în 2028 întreaga flotă de transport să fie electrică, pentru a reduce noxele din oraș”, a spus ea.

”Trebuie să luăm în considerare, ca administrație locală, creșterea nivelului de încredere, iar aceasta se realizează, la Primăria Cluj, prin intermediul unor întâlniri cu cei vizați de politicile publice. Avem un Consiliu de Consultanță în partea de IT și tot ceea ce înseamnă politici pentru mediu și reziliență. Ar fi bine să avem o astfel de componentă și pe partea de energie”, a adăugat Emilia Botezan.

În plus, Clujul a devenit un oraș-laborator, întâlnirile cu companiile private au dus la prezentarea unor soluții de eficiență energetică, iar orașul poate deveni producător de energie, a mai spus ea.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Cargus, Claritech, CREESC, Eaton, Enel X România, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbines Europe, Photomate, Renovatio, Simtel, Wiren.

Peste 220 de persoane s-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *