Acasă » Interes general » ElectricUp: Valoarea finanțării pentru stații de reîncărcare şi sisteme alternative de încălzire crește la 150.000 euro

ElectricUp: Valoarea finanțării pentru stații de reîncărcare şi sisteme alternative de încălzire crește la 150.000 euro

12 martie 2024
Interes general
energynomics

Întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv activitățile din domeniul HoReCa, vor putea primi o finanțare de 150.000 de euro în cadrul Programului ElectricUp 2, pentru construirea de stații de reîncărcare, dar şi pentru sisteme alternative de încălzire-răcire, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„A doua ediție a programului ElectricUp 2 va avea o alocare de 90 de milioane de euro. După cum ştiți, eligibile sunt întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv activitățile din domeniul HoReCa. Valoarea finanțării creşte de la 100.000 de euro/beneficiar la 150.000 euro. De asemenea, puterea instalată eligibilă este crescută până la 150 de kilowați şi continuăm să finanțăm stațiile de încărcare. Introducem ca noutate finanțarea sistemelor alternative de încălzire – răcire. Reamintesc că prima ediție a programului am finanțat undeva la 1.881 de beneficiari. În zilele următoare, până la finele acestei săptămâni, va fi lansat în consultare Ghidul beneficiarului şi intrăm în linie dreaptă şi cu ElectricUp 2”, a afirmat Burduja, potrivit Agerpres.

Luni, ministrul Energiei a anunțat lansarea unei hărți informative cu punctele de reîncărcare a maşinilor electrice, proiect ce face parte din cadrul programului ElectricUP 1. Harta este disponibilă începând de luni pe site-ul Ministerului Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *