Acasă » Electricitate » Electrica internalizează întreținerea, Electrica Serv va renunța la o parte din personal până în 2020

Electrica internalizează întreținerea, Electrica Serv va renunța la o parte din personal până în 2020

2 noiembrie 2017
Distribuţie
energynomics

Furnizorul și distribuitorul de energie Electrica a anunțat miercuri că Electrica Serv, filiala sa de întreținere și servicii energetice, va intra într-un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, iar numărul angajaților care vor fi concediați urmează să fie stabilit împreună cu sindicatele.

Încă din aprilie, Electrica Serv anunţa că va continua restructurarea în vederea eficientizării activității societății şi anticipa un profit mai mic cu 25% în 2017, faţă de 2016.

”La nivelul societății Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, în vederea eficientizării activității societății prin corelarea numărului de angajați indirect productivi cu cel al angajaților direct productivi”, arată Electrica într-un comunicat transmis miercuri Bursei de Valori București (BVB).

Numărul de angajați care vor fi disponibilizați prin programul de concediere colectivă și planul detaliat de implementare va fi stabilit ”împreună cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale în vigoare”, spun oficialii Electrica, potrivit News.ro.

De asemenea, Electrica a mai anunțat că pe 31 octombrie 2017, ca urmare a obținerii aprobărilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Electrica (Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud) și Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv.

”Activitățile transferate la nivelul fiecărei filiale de distribuție sunt mentenanță și investiții, proiectare, achiziții și logistica. Acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distribuției, care vizează implementarea unui nou model țintă de organizare a segmentului de distribuție, bazat pe procese reproiectate (inclusiv activitățile internalizate) cu accent pe eficientizarea și calitatea serviciilor oferite clienților, realizarea planului de investiții și reducerea și controlul costurilor”, mai informează compania.

Grupul Electrica a înregistrat în trimestrul I al acestui an o pierdere de 51 milioane lei, comparativ cu un profit net de 142 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Electrica a obținut venituri operaționale de 1,44 miliarde lei, în scădere cu 5% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Totodată, compania a distribuit 4,6 TWh de energie electrică, în creștere cu 4%, la 3,68 milioane de utilizatori.

Grupul Electrica are 3,68 milioane de clienți și a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creștere cu 2,6% față de 2015.

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acționar majoritar, iar în consiliul de administrație mai deține doar trei din șapte locuri. Totuși, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acționar, cu o deținere de 48,78%.

Electrica are în prezent o valoare de piață de 4,46 miliarde lei (circa 1 miliarde euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *