Acasă » Regenerabile » Solar » Electrica Furnizare instalează 796 de panouri solare pentru Uztel

Electrica Furnizare instalează 796 de panouri solare pentru Uztel

17 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Electrica Furnizare anunță punerea în funcțiune a unei Centrale Electrice Fotovoltaice cu o putere instalată totală de 306,4 kWp pentru Uztel, firmă producătoare de utilaje pentru extracție și construcții. Centrala va acoperi o parte din consumul de energie electrică al beneficiarului, cu impact direct în scăderea costului total cu energia electrică. Investiția va ajuta, totodată, la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 132 tone pe an.

Proiectul implementat în județul Prahova presupune instalarea panourilor fotovoltaice pe structură metalică, pentru montaj pe teren. Producția medie anuală a sistemului fotovoltaic instalat pentru Uztel este estimată la 421,3 MWh.

“Prin montarea panourilor fotovoltaice, am venit în întâmpinarea așteptărilor companiei Uztel, care a optat pentru o metodă de producție a energiei electrice care să protejeze mediul înconjurător. Utilizarea sistemului va avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 132 tone pe an și o economie operațională semnificativă la costurile cu energia electrică. Electrica Furnizare are în desfășurare mai multe proiecte similare și oferă soluții pentru orice companie care și-a stabilit o strategie privind sustenabilitatea și producerea de energie verde”, a declarat Cristian Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.