Acasă » Electricitate » Electrica Furnizare instalează 1.840 de panouri fotovoltaice pentru fabrica de mobilă LEMET

Electrica Furnizare instalează 1.840 de panouri fotovoltaice pentru fabrica de mobilă LEMET

21 decembrie 2021
Distribuţie
Energynomics

Electrica Furnizare anunţă demararea proiectului de construcţie la cheie a unei Centrale Electrice Fotovoltaice, având o putere instalată de 975,2 kWp şi o producţie medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh.

Centrala va acoperi o parte semnificativă din consumul de energie electrică al beneficiarului, iar investiţia va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 275 de tone pe an.

Proiectul demarat în judeţul Prahova presupune instalarea modulelor fotovoltaice, fiecare cu o putere de 530Wp, pe acoperişurile înclinate a trei dintre halele aparţinând fabricii de mobilă LEMET Câmpina, companie care a împlinit 30 de ani de la înfiinţare.

„Pe lângă activităţile tradiţionale de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale, Electrica Furnizare este angrenată în activităţi care să aducă clienţilor finali o eficienţă energetică sporită, o predictibilitate în costurile cu energia și mai ales în atingerea obiectivelor comune privind reducerea amprentei de carbon. Preocuparea noastră constantă este aceea de a oferi partenerilor noştri de afaceri soluţii la cheie care să genereze, imediat după implementare, economii în ceea ce priveşte costul energiei. Ne onorează parteneriatul cu compania LEMET, construirea centralei electrice fotovoltaice reprezentând un prim pas al unei colaborări pe termen lung privind adoptarea unor soluţii de eficientizare a consumului energetic în cadrul unei companii româneşti de succes”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.

În acest moment, proiectul se află în curs de implementare, urmând să fie finalizat la începutul anului 2022.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.