Acasă » Electricitate » Nuclear » Electrica Furnizare a cumpărat energie de la SNN în valoare de aproape 18 mil. lei

Electrica Furnizare a cumpărat energie de la SNN în valoare de aproape 18 mil. lei

6 august 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) şi Electrica Furnizare au încheiat o anexă la contractul de vânzare energie angro, pentru o cantitate de energie în valoare de 17,783 milioane de lei, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Perioada în care va fi livrată energia este 1 ianuarie – 31 decembrie 2022.

De la începutul anului, cele două societăţi au încheiat contracte de vânzare energie în valoare totală de 451,597 milioane lei.

La data de 4 august 2021, Nuclearelectrica avea de recuperat de la Electrica Furnizare creanţe în sumă de 40,962 milioane de lei, se menţionează în raportul citat de Agerpres.

Contractul prevede constituirea de către Electrica Furnizare a unei garanţii de 40 milioane de lei şi a fost atribuit prin tranzacţie încheiată pe Piaţa Centralizată cu Negociere Dublă Continuă a Contractelor Bilaterale (PC-OTC), administrată de OPCOM.

Societatea Naţională Nuclearelectrica este singurul producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, compania fiind înfiinţată în 1998.

În octombrie 2013, SNN a listat pe Bursa de Valori Bucureşti un pachet de 25.368.236 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al SNN. Acţiunile companiei au fost admise la tranzacţionare la categoria I a BVB în data de 4 noiembrie 2013. Acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, cu 82,4981% din acţiuni.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.