Acasă » Electricitate » Electrica a aprobat dividende de 246 mil. lei

Electrica a aprobat dividende de 246 mil. lei

30 aprilie 2020
Distribuţie
Energynomics

Acționarii Electrica SA au aprobat un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,7248 RON, data plății fiind 26 iunie 2020, a anunțat compania. Totodată, Iulian Cristian Bosoancă a fost ales ca membru al Consiliului de Administrație, pe poziția lăsată liberă de Niculae Havrileț.

De asemenea, acționarii au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli aferent exercițiului financiar 2020 și situațiile financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2019, atât la nivel consolidat, cât și la nivel individual.

“În circumstanțele excepționale create de pandemia Covid-19, continuăm să ne respectăm angajamentele atât față de clienți, cât și de acționari. Propunerea de distribuire de dividende reflectă performanțele companiei în anul 2019 și este în linie cu nivelul de randament al dividendului cu care i-am obișnuit pe acționarii noștri.

Electrica rămâne una dintre companiile în care investitorii au în continuare încredere, în ciuda volatilității înregistrate de piața de capital. Chiar în această perioadă dificilă, am constatat consolidarea pozițiilor unor investitori instituționali, care în mod tradițional au o strategie de investire pe termen mediu și lung, în linie cu strategia Grupului. Monitorizăm în permanență contextul național și internațional, precum și performanța financiară și lichiditatea companiilor din Grup pentru a limita orice riscuri potențiale și suntem pregătiți să răspundem, în cel mai scurt timp, situațiilor generate de evoluția crizei”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.