Acasă » Termo » ELCEN: Nu s-a înregistrat nicio depășire a limitelor emisiilor

ELCEN: Nu s-a înregistrat nicio depășire a limitelor emisiilor

10 martie 2020
Cogenerare
Energynomics

ELCEN respinge în mod transparent și justificat orice afirmații tendențioase care leagă nivelul de poluare excesiv înregistrat în București în noaptea de duminică 1 martie spre luni 2 martie, de activitatea ELCEN.

Primăria Municipiului București, prin vocea Primarului General, Gabriela Firea a lansat recent o serie de informații false conform cărora consumul de păcură al ELCEN ar fi cauzat creșteri considerabile ale emisiilor de poluanți în atmosferă, susține compania.

”Având în vedere faptul că folosirea păcurii de către ELCEN a reprezentat în perioada 27.02 – 03.03.2020 doar 1,2% la nivelul centralelor față de nivelul de poluare record înregistrat în București în noaptea de duminică spre luni (800% peste limitele maxim admise), considerăm esențial să se identifice sursele care au determinat poluarea cuprinsă în intervalul 4,5%-800%”, spun oficialii ELCEN. Ei susțin că ”ELCEN nu a înregistrat nicio depășire a limitelor emisiilor prevăzute de legislația europeană de mediu, fapt confirmat și de controalele Gărzii de Mediu”.

În prezent, instalațiile de ardere din cadrul ELCEN se află în plin proces de modernizare în vederea respectării noilor valori limită de emisii de NOx valabile începând cu 30.06.2020; în consecință, începând cu anul viitor, ELCEN nu va mai utiliza păcură în CET-urile sale.

Totodată, ca urmare a faptului că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat controale la rezervoarele de păcură din cadrul ELCEN în vederea respectării prevederilor Directivei SEVESO 2012/18/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 iulie 2012 privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase, s-a impus necesitatea luării de măsuri de reducere a capacităților disponibile cu scopul lichidării totale a stocului de păcură până anul viitor.

Este important de remarcat faptul că în ultimii 10 ani, în instalațiile ELCEN s-a utilizat păcură, uneori în cantități mult mai mari față de cantitățile utilizate în acest sezon fără a se înregistra depășiri ale emisiilor de poluanți în atmosferă.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *