Acasă » Electricitate » Distribuţie » ELCEN creşte producţia, distribuitorii de energie repară defecţiunile cauzate de viscol

ELCEN creşte producţia, distribuitorii de energie repară defecţiunile cauzate de viscol

18 ianuarie 2016
Distribuţie
energynomics

Pentru a face faţă cererii de energie aşteptată în următoarea perioadă, ELCEN a pornit, luni, Blocul nr.5 de la CET Sud în urma solicitărilor venite de la Dispeceratul Energetic Naţional. Această unitate de producţie suplimentează cu 120 – 140 Gcal/h capacitatea de generare de energie termică a ELCEN. Totodată, a mai fost pornit şi Blocul nr. 2 de la CET Vest.

În privinţa alimentării cu energie electrică, după intemperiile din ultimele aproape 40 de ore, în regiunile aprovizionate de Enel Muntenia Sud şi Enel Dobrogea sunt 53 de localităţi care nu au acces la această resursă.

“În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitații în teren (câmp) sub 50 de metri, echipele Enel Distribuție Muntenia și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Colaborăm cu autoritățile locale, cu care păstrăm un contact permanent și care sprijină intervenția echipelor Enel”, afirmă oficialii companiei Enel.

Interventie1_ElectricaÎn regiunile aprovizionate de Electrica Muntenia Nord, marţi mai erau circa 18 localităţi fără acces la energie electrică, mai ales în judeţele Brăila, Dâmboviţa, Galaţi şi Vrancea.

“Față de raportările anterioare, situația s-a reglementat în județul Buzău, acolo unde nu mai există localități nealimentate cu energie. Zona în care se intervine cel mai dificil este cea a Brăilei, acolo unde, din păcate, mai sunt încă drumuri naționale închise circulației, situație care îngreunează accesul celor 28 de echipe de intervenție aflate pe teren în această zonă”, menționează comunicatul Electrica.

Reprezentanții Electrica susțin că, în prezent, sunt pe teren 52 de echipe de intervenție.

Alimentarea cu energie electrică mai este întreruptă şi în 42 de localități din judeţele Argeş, Mehedinţi, Olt, Oltenia, Teleorman, Vâlcea, Dolj şi Gorj, unde distribuitor este CEZ.

“Situația se află într-o permanentă mobilitate ca urmare a evoluției condițiilor meteo și a intervenției turelor operative. Reprezentanții CEZ Distribuție sunt în contact permanent cu autoritățile publice locale și județene pentru coordonarea intervenției în teren. În unele cazuri durata manevrelor de remediere a fost prelungită ca urmare a accesului dificil în zonele cu instalații electrice, mai ales acolo unde acestea se află în zone greu accesibile”, precizează comunicatul celor de la CEZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *