Acasă » Termo » ELCEN: Alimentarea cu apă caldă a Bucureștiului riscă să fie oprită

ELCEN: Alimentarea cu apă caldă a Bucureștiului riscă să fie oprită

Energynomics

„Alimentarea Capitalei cu apă caldă riscă să fie oprită în perioada următoare, în condițiile în care Primăria Capitalei nu a plătit subvenția la energia termică și, astfel, ELCEN nu poate să își achite facturile către furnizori”, a anunţat Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN.

Sierra Quadrant afirmă că, dincolo de înființarea noilor companii energetice, Primăria Municipiului București nu și-a respectat obligațiile de plată stipulate în OG 36/2006 privind plata subvenției aferente energiei termice livrate către populație și nu a efectuat nici până în prezent plata sumelor prevăzute pentru luna ianuarie, conform e-nergia.ro.

„În lipsa acestor fonduri, ELCEN nu își poate achita obligațiile de plată restante către ROMGAZ (furnizorul de gaze naturale), situație în care ROMGAZ poate sista livrarea materiei prime către ELCEN. Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalațiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuită ulterior de RADET către utilizatorii finali (cetățeni, școli, grădinițe, agenți economici)”, afirmă Sierra Quadrant.

Subvenția pentru luna ianuarie în cuantum de 175 milioane de lei nu a fost virată nici sub formă de avans direct către ROMGAZ (conform Convenției de justificare a avansurilor) și nici achitată prin contul Escrow pus la dispoziția producătorilor (ELCEN având o cotă de 70% din totalul energiei termice produse).

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *