Acasă » Electricitate » Hidro » EFT cheamă Hidroelectrica la Curtea de Arbitraj din Berna pentru daune de 80 mil euro

EFT cheamă Hidroelectrica la Curtea de Arbitraj din Berna pentru daune de 80 mil euro

30 septembrie 2014
Electricitate
energynomics

Firma elvețiană EFT, din grupul britanic EFT, a chemat Hidroelectrica în instanță, la Curtea de Arbitraj din Berna, pentru a recupera daune de 80 milioane euro cauzate de denunțarea, de către producătorul de electricitate controlat de stat, a contractelor bilaterale de vânzare-cumpărare a energiei.

„Conform prevederilor contractuale, atât contractele, cât și arbitrajul, sunt guvernate de legea elvețiană”, potrivit unui comunicat al EFT.

Contractele dintre EFT și Hidroelectrica au fost încheiate în 2003 și 2004.

EFT precizează, în comunicat, că denunțarea, de către Hidroelectrica, a acordurilor, a produs „însemnate pierderi financiare”, evaluate la aproximativ 80 milioane de euro.

Firma elvețiană face trading cu energie în România din 2001. În 2013, grupul EFT a derulat afaceri de 800 milioane de euro la nivel internaţional.

EFT este una dintre firmele care aveau contracte mari cu Hidroelectrica, cumpărând energie de 136,68 milioane lei (32,3 milioane euro) în 2011.

Euro Insol, administratorul judiciar ar Hidroelectrica a denunțat contractul cu EFT în 2012, anul când producătorul de stat a intrat pentru prima oară în insolvență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *