Acasă » Regenerabile » Solar » EDPR și Amazon pregătesc PPA-uri pentru producția de energie regenerabilă

EDPR și Amazon pregătesc PPA-uri pentru producția de energie regenerabilă

15 iulie 2021
Regenerabile
Gabriel Avăcăriței

EDP Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, a încheiat un acord strategic de colaborare cu Amazon Web Services pentru acorduri bilaterale de cumpărare a energiei (PPA) în viitoare proiecte eoliene și solare și pentru furnizarea de servicii de cloud, tehnologie și servicii digitale.

În această colaborare, EDPR și Amazon vor explora oportunitățile de a lucra împreună în două domenii principale. Una va fi dezvoltarea de către EDPR a proiectelor eoliene și solare care urmează să fie contractate prin PPA-uri cu Amazon, care vor intra în funcțiune în 2023-25, în principal în SUA, Europa și America Latină. Celălalt domeniu de colaborare va fi furnizarea de servicii cloud, tehnologie și transformare digitală de către Amazon, ca furnizor preferat de cloud pentru EDPR.

„Alianța reafirmă importanța pe care EDPR o atribuie nu numai tranziției energetice și decarbonizării economiei, ci și digitalizării în companii”, a declarat Miguel Ángel Prado, director operațional EDPR NA. Acest lucru este deosebit de relevant în un contextul în care este necesar să avem instrumentele adecvate pentru a identifica și a depăși provocările. „Suntem încântați să lucrăm cu parteneri atât de relevanți precum Amazon, care este extrem de aliniat cu compania noastră, în angajamentul ferm pentru energie regenerabilă la nivel global și pentru a atinge neutralitatea carbonului”, a adăugat el.

La rândul său, Miguel Alava, director general al AWS Iberia, a declarat: „Colaborarea noastră cu EDPR va contribui la angajamentul Climate Pledge prin care ne propunem să atingem un nivel carbon net-zero până în 2040 și să ne asigurăm energie 100% regenerabilă pentru operațiunile proprii până în 2030, o țintă pe care suntem pe cale să o atingem cu 5 ani mai devreme, înainte de 2025. Suntem încântați să lucrăm cu EDPR în chestiuni provocatoare, inclusiv pentru detectarea anomaliilor și diagnosticarea predictivă a problemelor la rulmenți, și suntem mândri să lucrăm alături de clienții noștri pentru tranziția către o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.”

Colaborarea întărește relațiile comerciale puternice deja existente între EDPR și Amazon, oferind în același timp o vizibilitate sporită pentru implementarea programului de creștere al EDPR pentru intervalul 2021-2025, precum și un parteneriat solid pentru transformarea continuă tehnologică și digitală pe care o parcurge EDPR. Acordul ar putea însemna încă 475 de megawați (MW) contractați de cele două părți prin PPA-uri.

PPA-urile din cadrul acestei colaborări consolidează strategia de creștere a EDPR bazată pe dezvoltarea de proiecte competitive cu un profil de risc scăzut, favorizând accelerarea tranziției energetice și decarbonizarea economiei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.