Acasă » Electricitate » EDPR este pregătită să continue investițiile în România, dar așteaptă CfD-urile

EDPR este pregătită să continue investițiile în România, dar așteaptă CfD-urile

1 martie 2021
Electricitate
energynomics

EDP Renewables este gata să continue să investească în România, au declarat oficiali din carul companiei pentru Energynomics, în ziua în care EDPR și-a anunțat rezultatele financiare pentru 2020.

“EDP Renewables este pregătită să continue investițiile în dezvoltarea pieței de energie regenerabilă din România de îndată ce sunt îndeplinite condițiile necesare. Și anume, costuri de echilibrare echitabile în linie cu alte țări europene și un sistem de reglementare care să permită investitorilor să anticipeze fluxul de numerar viitor pentru cel puțin 15 ani.”

EDPR admite că România a făcut recent un pas important în liberalizarea pieței, permițând acordurile bilaterale pe termen lung. Cu toate acestea, consideră că „nu este suficient”: „e doar o completare pentru un mecanism de contracte pentru diferență bazat pe licitații competitive”, care nu a fost încă pus în aplicare.

EDP Renewables, lider mondial în sectorul energiei din surse regenerabile și al treilea producător mondial de energie eoliană, a raportat un profit net de 556 de milioane de euro la sfârșitul anului 2020, față de 475 de milioane de euro în 2019. La sfârșitul anului 2020, compania gestiona un portofoliu de active operaționale cu o capacitate totală de 12,2 GW, din care 11,5 GW în active proprii și 669 MW în participare la capital (în Spania, Portugalia, SUA și offshore). În România funcționează unitățile însumând cea mai mare capacitate instalată a grupului, cu excepția peninsulei iberice.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *