Acasă » Electricitate » Eden Mamut: Universitatea Ovidius din Constanța promovează parteneriate pentru noi tehnologii digitale și eficiență energetică

Eden Mamut: Universitatea Ovidius din Constanța promovează parteneriate pentru noi tehnologii digitale și eficiență energetică

1 aprilie 2021
Digitalizare
Bogdan Tudorache

Digitalizarea și eficiența energetică reprezintă necesități fundamentate de actuala paradigmă a ingineriei energetice, care pune accent pe satisfacerea nevoilor clientului, dar cu focus important pe impactul minim asupra mediului înconjurător și consumul minim de materiale, a spus Prof. Dr. Eden Mamut, de la Universitatea Ovidius din Constanța, în cadrul conferinței pentru digitalizare și eficiență energetică dedicate orașului Constanța, organizate de Energynomics. În prezent Universitatea are în portofoliu proiecte de circa 16 milioane lei.

”La Constanța a existat un model tehnologic care era firesc în Europa anilor 1980. De la acea generație, din păcate, investițiile au fost făcute în mai multe etape și cu sume mici. De partea cealaltă, astăzi, în Uniunea Europeană, tehnologiile din acest domeniu sunt incomparabil mai bine dezvoltate, impun o flexibilitate, se realizează conexiuni cu diferitele tipuri de surse regenerabile și, în final, este asigurată eficiența pe întreg lanțul”, a spus Eden Mamut.

”În proiectele derulate până în prezent am plecat de la tehnologii digitale legate de sisteme-suport de decizie, care să asigure fundamentul pentru luarea deciziilor în diverse proiecte de la Constanța. De câțiva ani implementăm tehnologiile de tip IoT și avem câteva proiecte care se află în derulare în această zonă. Aceste tehnologii au complexități diferite – pleacă de la sisteme de tip senzori și ajung la sisteme digitale complexe. Am reușit să realizăm, în parteneriatele noastre cu Primăria și RADET Constanța inclusiv platforme digitale integrate și chiar roboți digitali”, a afirmat Eden Mamut, prezentând proiectele realizate.

Universitatea Ovidius va achiziționa, de asemenea, un data center care va deveni o infrastructură de tip cloud și va fi pus la dispoziția partenerilor din Constanța, pentru a dezvolta proiecte.

”Companiile din Constanța nu trebuie să își mai facă probleme dacă au sau nu servere, infrastructură de calcul sau să facă investiții pentru acestea, pentru a putea implementa anumite soluții digitale. Prin cloud-ul pe care îl dezvoltăm la Constanța vom avea capacitatea de a le pune la dispoziție atât capacitate de procesare, cât de stocare, pentru diverse tipuri de activități”, a spus el.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI EDEN MAMUT

Universitatea este implicată și în proiecte alternative pentru utilizarea soluțiilor regenerabile. Unul din proiecte implică un parteneriat cu nouă companii prin care urmează să fie implementate multiple tehnologii în zona Faleza Nord.

Conferința “Digitalizare și Eficiență energetică – anul 5 – Constanța” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri Kawasaki Gas Turbines Europe, Wiren Energy.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 200 de persoane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *