Acasă » Regenerabile » Econergy finalizează acordul pentru construirea și operarea celui mai mare proiect solar din România

Econergy finalizează acordul pentru construirea și operarea celui mai mare proiect solar din România

9 noiembrie 2021
Regenerabile
Energynomics

Econergy, un important investitor, dezvoltator și operator în proiecte de energie regenerabilă europene a anunțat finalizarea achiziției de la Portland Trust a unui proiect fotovoltaic (PV) la cheie de 155 MW în nord-vestul României, împreună cu Nofar Energy.

Investiția totală în proiectul solar Rătești va fi de 100 de milioane de euro, iar Econergy și Nofar Energy vor avea fiecare câte 50% din pachetul de acțiuni cumpărate de la Portland Trust. Econergy va oferi, de asemenea, serviciile de management, inclusiv negocieri EPC și O&M, managementul construcțiilor și PPA și managementul finanțării proiectelor. Odată ce parcul va deveni operațional, Econergy va oferi și un serviciu de gestionare a activelor pe termen lung.

Proiectul de 155 MW va fi cel mai mare parc solar din România și va face parte din cadrul unui portofoliu de 1,5 GW ce va fi dezvoltat de Econergy în România, precum și parte din proiectele de 6 GW ce vor fi dezvoltate din Europa. Proiectul a primit toate autorizațiile necesare, iar construcția urmează să înceapă în T4 2021, operațiunile comerciale fiind așteptate să înceapă în T4 2022.

La finalizare, proiectul este de așteptat să furnizeze energie pentru până la 100.000 de locuințe și va micșora emisiile cu echivalentul a 168.000 de tone de CO2, sprijinind în continuare obiectivul de decarbonizare al României – de a asigura peste 30% din necesarul de energie din surse regenerabile până în 2030.

„Econergy este încântată să conducă dezvoltarea și construcția celui mai mare proiect solar fotovoltaic din România. Solarul este o tehnologie de bază pentru Econergy și va constitui un obiectiv – cheie al strategiei noastre de a dezvolta proiecte de energie regenerabilă în toată Europa, în perioada următoare. România reprezintă o zonă geografică importantă pentru Econergy, iar această achiziție se bazează pe reputația noastră de dezvoltator și lider pe piața solară din România, cu specializări puternice în dezvoltare locală, management și inginerie”, spune Eyal Podhorzer, CEO Econergy.

„O parte din strategia noastră de perspectivă va însemna continuarea investiției în proiecte de energie curată pe piețe precum România, unde modificările aduse reglementărilor vor permite industriei să se extindă prin PPA-uri, diversificarea serviciilor de rețea și introducerea altor tehnologii bazate pe energie regenerabilă”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *