Acasă » Regenerabile » Econergy emite o nouă serie de obligațiuni, de 68 mil. euro, pentru finanțarea unor proiecte verzi

Econergy emite o nouă serie de obligațiuni, de 68 mil. euro, pentru finanțarea unor proiecte verzi

12 decembrie 2021
Eolian
Energynomics

Econergy Renewable Energy, un important investitor, dezvoltator și operator în proiecte de energie regenerabilă prezent în întreaga Europă, inclusiv România, a încheiat cu succes etapa instituțională de emitere a unei noi serii de obligațiuni convertibile, a transmis compania.

În contextul etapei instituționale, cererea a urcat până la 300 milioane NIS (85 milioane EUR), din care compania a selectat să accepte angajamente pentru achiziționarea de obligațiuni în valoare de aproximativ 241 milioane NIS (68 milioane EUR).

”Pe măsură ce Econergy continuă să-și dezvolte seria de proiecte din surse regenerabile în toată Europa, această emisiune evidențiază modalitățile inovatoare de finanțare a proiectelor energetice adoptate de companie. Obligațiunile vor fi rambursabile într-o singură plată la 30.6.2026 și vor suporta dobândă la o rată de 2,5%, care va fi plătită de două ori pe an, în lunile iunie și decembrie, începând cu iunie 2022 și până în iunie 2026”, au spus oficialii companiei.

Moneda obligațiunii este NIS (șechel israelian neindexat), iar seria are scadență la 4,3 ani. Obligațiunile sunt convertibile în acțiuni până în iunie 2026, pentru o valoare de 35,5 NIS pe acțiune (prețul va fi ajustat pentru distribuirea de dividende, acțiuni bonus și drepturi).

„Suntem recunoscători investitorilor pentru nivelul ridicat de răspuns la emiterea noastră inițială de obligațiuni. Considerăm cererea mare din partea investitorilor ca o expresie a încrederii în companie, în modelul nostru de afaceri și în planurile noastre de creștere de a dezvolta infrastructură de energie curată în toată Europa. Vom continua să luăm măsuri pentru extinderea și progresul proiectelor aflate în pipeline ale companiei pe diferitele piețe pe care operăm, în beneficiul tuturor deținătorilor de titluri de valoare ale companiei, în timp ce căutăm să jucăm un rol de lider în tranziția energetică în Europa,”, a declarat Eyal Podhorzer, CEO al Econergy.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *