Acasă » Electricitate » Eaton a creat un UPS cu o eficiență de 97% care poate genera economii la energie de peste 10.000 de euro anual

Eaton a creat un UPS cu o eficiență de 97% care poate genera economii la energie de peste 10.000 de euro anual

2 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

Compania Eaton a lansat pe piață un model de UPS (sursa de alimentare cu electricitate neîntreruptibilă) care poate funcționa și ca o baterie și care, datorită nivelului ridicat de eficiență, poate genera economii de până la 10.000 de euro pe an, a declarat Cătălin Crivineanu, PQ&IT Channel la Eaton Electric.

”UPS-ul nostru are o eficiență de 97%. În piață găsim, în general, echipamente cu o eficiență de 95%. Dar, numai din această diferență de 2%, se pot economisi 10.000 de euro sau 90.000 de euro în cinci ani. În ziua de astăzi, un astfel de echipament a devenit foarte important deoarece, cu cât este mai eficient, cu atât pierzi mai puțini bani”, a spus Crivineanu, în cadrul conferinţei “Comunități sustenabile – Iași”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

Modelul de UPS creat de Eaton asigură alimentarea cu energie electrică a echipamentelor atunci când nu rețeaua electrică este indisponibilă și poate proteja rețeaua de variațiile de tensiune. Totodată, dispozitivul poate fi folosit și ca sursă de alimentare cu energie.

”Este o baterie mai deșteaptă. Ziua se încarcă de la panouri, și noaptea, când bateria este încărcată la 100%, se dă comanda UPS să introducă energia stocată în rețea. Din păcate, există încă situații când cade tensiunea și de 25 de ori pe zi”, a adăugat Crivineanu.

DESCARCĂ PREZENTREA LUI CĂTĂLIN CRIVINEANU

De asemenea, Eaton a creat o aplicație care permite blocarea atacurilor cibernetice derulate împotriva firmelor, atacuri care s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă.

Conferinţa “Comunități sustenabile – Iași” a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Eaton Electric, Enel X, ENGIE Romania, Flash Lighting Services, Geminox, REI Grup.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *