Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » E.ON vinde activele de hidrocarburi din Norvegia pentru 1,6 miliarde de dolari

E.ON vinde activele de hidrocarburi din Norvegia pentru 1,6 miliarde de dolari

15 octombrie 2015
Explorare și producție
energynomics

Grupul german de utilităţi E.ON a încheiat un acord de vânzare a activităţilor de explorare şi producţie din Norvegia către compania DEA Deutsche Erdoel, deţinută de LetterOne, fond de investiţii al miliardarului rus Mihail Fridman, pentru 1,6 miliarde de dolari, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

„Această achiziție se potrivește perfect pentru noua strategie de afaceri pe care o avem”, a declarat Thomas Rappuhn, CEO aal DEA Deutsche Erdoel, companie achiziționată de LetterOne de la o altă mare companie germane de energie, RWE.

Preţul include o componentă în numerar de 100 de milioane de dolari. Grupul analiza vânzarea activelor din Norvegia din noiembrie 2014. Activele respective includ 43 de licenţe, majoritatea de explorare, precum şi o participaţie de 28% la perimetrul de petrol şi gaze Skarv şi o alta de 30% la perimetrul Njord.

Letter One a vândut, la rându-i, în prima parte a anului, active de producție de hidrocarburi din perimetrul britanic al Mării Nordului, din pricina sancțiunilor impuse Rusiei de o serie de state din Occident. E.ON continuă să vândă active, înainte de a separa de grup restul activităţilor din domeniul petrolului şi gazelor, în 2016.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.